Kauno VII forte – žvilgsnis į intriguojančias Europos tvirtoves

Kauno VII forte antradienį visuomenei duris atvėrė tarptautinė paroda „Baltic Fort Route“, kurioje galima susipažinti su Baltijos regiono šalių tvirtovių architektūra, kariniu paveldu.

„Mums ši diena ypatinga, nes apkeliavusi Europą paroda pagaliau pasiekė ir Kauną“, – džiaugėsi Kauno tvirtovės VII forto direktorius Vladimiras Orlovas.

Ši paroda – tai tik maža tarptautinio projekto „Baltic Fort Route“ dalis, kurio dalyviais buvo Lenkija, Vokietija, Rusija ir Lietuva. Ekspozicijoje – fotografijos, kurios suteikia galimybę susipažinti su Europos tvirtovių istorija per paskutiniuosius 500 metų.

Žvelgdami į nuotraukas galėsite išvysti Špandau citadeles, karybos šventes Kostšyne, kalėdinį turgų Gorgasto forte, Napoleno poilsiavietę Gdanske, kitus intriguojančius istorijos pėdsakus.

Parodą kūrė Kauno technologijos universiteto profesorius Kęstutis Zaleckis ir Karo akademijos prorektorius Valdas Rakutis.

„Keliaujanti paroda apie karo architektūrą skirta visuomenei supažindinti ir sužinoti tai, kas jau seniai visų užmiršta“, – sakė K. Zaleckis.

Paroda suskirstyta į dvi dalis: pirmojoje pasakojama apie karo evoliuciją nuo Viduramžių iki Pirmojo pasaulinio karo pabaigos, o antrojoje – apie tvirtovių prikėlimą naujam gyvenimui šiomis dienomis.

Be to, muziejuje galima susipažinti ir su naujausiu eksponatu – 1938 metų 12 mm kalibro haubica M-30.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
idomu kauno nuotrauku ar lietuvos ira

ką rašot

ką rašot portretas
Kokia 12mm haubica?Užkniso,vakar per LR tv aiškino,kad 1940 vokiečiai prancūzus puolė turėdami 1500 Panterų...Na rašot,ar šiaip ką darote-pasitikrinkite,pasidomėkite.Vien nesąmonės.

xa

xa portretas
koks tau skirtumas ka saude ir is ko,gaubica ar patranka,)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių