Kelią mariomis žvejai nužymėjo šakomis

Po savaitgalį paspaudusio šaltuko, Kuršių marias padengęs ledas jau vilioja pirmuosius žvejus mėgėjus.

Kuršių marių ledo storis ties Nida – 8 cm, ties –Vente 10 cm, tačiau visur apstu properšų.

„Jos yra pačios pavojingiausios, nes per naktį properša užsitraukia vos dviejų ir trijų centimetrų ledu. Atrodo, kad visur ledas, o pataikius į tokią vietą, galima ir įlūžti“, – sakė Ventės rago ornitologas Vytautas Jusys.

Nors žvejai mėgėjai dar šį savaitgalį nepabijojo išmėginti marių ledo tvirtumo, tačiau į pietus nuo Ventės kol kas mariose labai daug properšų.

Pirmadienį Ventėje subruzdo keturračių savininkai. Šių savadarbių transporto priemonių, kurios skirtos važinėti ledu, vairuotojai jau nuo ankstyvo ryto plušėjo ant ledo žymėdami savotišką kelią, kuriuo saugu važinėti.

„Už kokių 5 kilometrų matyti, kaip vyrukai gręžia eketes ir eglišakėmis žymi ruožą, kuriuo važinės“, – pasakojo V.Jusys.

Mariose dar yra keliolika iki kelių šimtų metrų pločio properšų, kuriose tyvuliuoja atviras vanduo. Didžiulė, pusės kilometro ilgio, properša mėlynuoja nuo Ventės į Kintų pusę, atviras vanduo matyti ir Prielos, bei Nidos pusėje.

Nors priekrantėje ties Nida savaitgalį žvejai jau mėgino gaudyti stintas. Čia ledo storos jau siekia 8 cm, tačiau yra ir didžiulių properšų.

„Preiloje dar šeštadienį ant ledo pasigirdo pirmieji keturračių variklių garsai. Pas mus ledas geras ir properšų nematyti“, – tikino Preilos-Pervalkos seniūnė Edita Radzevičienė.

Pirmadienį ties Preila žvejai gyrėsi geru stintų laimikiu – per tris valandas pagauta po 150 stintų.

Tačiau tikimasi, kad paspaudęs šaltukas per kelias naktis jas užtrauks ledu.

Tačiau tvirto ir patikimo ledo keturračių mėgėjai gali tikėtis tik į savaitės pabaigą.


Šiame straipsnyje: ledasžvejaiKuršių marios

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Ant pavasario prasides straipniai: "gelbetoju komanda isgelbejo zvejojancius debilus ant ledo":)))

audrius

audrius portretas
Vakar buvau preiloje. Ledas 12-15cm. ...........nemaciau jokiu propersu/ Pagavau per 300 stintu .Jei kas vaziuosit pasiimkyte kokio kremo ziauriai sala pirstai

paulius

paulius portretas
varguoliai ar est neturit lipat ant ledo o paskui reikia gelbeti tokius urodus del keliu stintu isleidzia tukstancius litu tokiu pusdurniu gelbejimui bei paskendusiu varguoliu paieskom
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių