Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše

2011-12-17 17:18
Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše Klaipėdiečiai vaišinosi nemokama žuviene ir koše

Šeštadienio popietę klaipėdiečiai sugužėjo į Teatro aikštę pasivaišinti nemokama žuviene ir kareiviška koše.

Šventę miestiečiams dovanojo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.

Atėjusieji buvo vaišinami žuviene, kuri pagaminta iš vietos žvejų pagautos žuvies. Pagrindinis jos ingredientas – menkė. Lietuvos karinės pajėgos miestiečiams išvirė puodą kareiviškos grikių košės su mėsa. Patiekalų buvo paruošta apie 300 porcijų.

Norinčių paskanauti žuvienės ir košės buvo daug. Prie palapinės nusidriekė ilgiausia eilė. Ragavusieji neslėpė, jog patiekalai labai skanūs.

Teatro aikštėje susirinkę klaipėdiečiai ne tik vaišinosi, bet šildėsi prie simbolinio laužo, klausėsi kalėdinių dainų, kurios praskaidrino pilką dieną.

Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos šį renginį organizuoja dešimtą kartą.

Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininkas Algirdas Aušra tvirtino, jog ši tradicija užgimė dar tada, kai Klaipėdoje kalėdiniu laikotarpiu nebuvo jokių viešų renginių miesto bendruomenei.

Nors renginio metu teatro aikštėje šurmuliavo daug klaipėdiečių, kalėdinė mugė buvo skurdi. Dauguma namelių, kur turi įsikurti verslininkai, buvo uždaryti. Iš devynių langines buvo atvėrę tik du.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų