Klaipėdos politikai teikti lengvatų nenori

Uostamiesčio valdžios atstovai niekaip nesutaria dėl naujosios tvarkos už automobilių stovėjimą. Ginčus tarp politikų įplieskė siūlomi jos pakeitimai.

Pastaruosius savivaldybės administraciją įpareigojo parengti miesto taryba. Trečiadienį jie buvo svarstomi Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete.

Daugiausia diskusijų tarp jo narių sukėlė lengvatiniai 100 litų leidimai automobiliams statyti miesto gatvėse. Už tokį mokestį leidimą buvo galima įsigyti ir pagal ankstesnę tvarką.

Komiteto nario Algirdo Grublio nuomone, įsigyti leidimo už 100 litų nereikėtų teisės suteikti miesto tarybos nariams.

„Reikėtų padidinti kainą, kad ir iki 500 litų, ir leisti išsimokėti“, – tvirtino politikas.

Komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos nuomone, valdžios atstovams iš vis nereikėtų daryti tokių išimti, išskyrus savivaldybės tarnybinius automobilius. Galiausiai tam pritarė visi komiteto nariai.

Jų nuomone įsigyti lengvatinio leidimo neturėtų būti suteikta galimybė ir už metų darbą apdovanotiems asmenims. Siūloma, kad tą galėtų padaryti tik miesto garbės piliečiai.

Komiteto narių nuomonė išsiskyrė dėl kultūros magistrų, kuriems administracija taip pat siūlo leisti, įsigyti leidimą statyti mašiną už 100 litų. Vieni buvo už tokią lengvatą, kiti – prieš.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai iš naujo svarstė ir kokia turi būti lengvatinių leidimų, leidžiančių statyti mašiną daugiabučių namų kiemuose, kaina gyventojams.

Dabar jis pirmajam automobiliui kainuoja 5, antrajam – 250 litų per metus.

„Ar nevertėtų svarstyti galimybės didinti leidimo pirmajam automobiliui kainą, o sumažinti antrajam?“, – klausė komiteto narys Mindaugas Žilys.

Politikas siūlė, kad leidimą pirmajai mašinai gyventojai galėtų įsigyti už 50, o antrajai – už 150 litų. Anot A.Vaišvilos, leidimų kainas reikėtų suvienodinti. Kiekvienas jų galėtų kainuoti po 5 litus,

Tarybos narių nuomone, nauji įkainiai galėtų įsigalioti nuo kitų metų, nes dabar didelė dalis gyventojų leidimus jau išsiėmė.

M.Žilys taip pat siūlė tvarkoje numatyti, kad šventiniu laikotarpiu – nuo gruodžio 24 iki 31 dienos miesto centre stovėjimas būtų nemokamas. Pasak politiko, tokią praktiką naudoja kiti miestai.

Galutinį verdiktą dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkos pakeitimų tars miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
nei savivaldybes dsarbuotojai, nei ju tarnybiniai autom, nei tarybos nariai neturetu gauti lengvatu, nes ainteresu konflikta pamirsta kai sau lengvatas tvirtina. kai patys mokes lygiai su visais, tada ir galvoti galava gal ims

valdas

valdas portretas
Kaip del leidimus gauti ir dirbantiems su verslo liudijimais ??? kokia ju kaina

QrU

QrU portretas
Persistengta su tuo mokesciu uz auto kiemuose statyma.Teisinga butu ta mokesti panaikint.Arba neuzsiimt biurokratija isduodant leidimus.Kituose salyse verslo liudijima per 15 min isduoda ,o Klaipedoj 5 lt vertes leidimo reik laukt menesi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių