Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos universitetas – Gruzijos studijų mugėje

2013-02-20 19:18
Klaipėdos universitetas – Gruzijos studijų mugėje
Klaipėdos universitetas – Gruzijos studijų mugėje / Klaipėdos universiteto nuotr.

Klaipėdos universiteto atstovai grįžo iš sėkmingo vizito Gruzijoje. Ten buvo pristatyti Klaipėdos universiteto siūlomos studijų programos bei jų sąlygos.

Vasario 15–16 dienomis Klaipėdos universitetas (KU) drauge su kitomis devyniomis aukštojo mokslo institucijomis iš Lietuvos, Švietimo mainų paramos fondu (ŠMPF) dalyvavo studijų mugėje „Expo Georgia 2013“ Tbilisyje (Gruzija), kur pristatė bendrą stendą „Study in Lithuania“.

Parodoje dalyvavo 77 institucijos iš Europos Sąjungos šalių, taip pat Didžiosios Britanijos, Rusijos, Turkijos, Kipro, Malaizijos ir Lietuvos. Studijų mugės organizatorių teigimu, per dvi dienas mugę aplankė daugiau kaip 7000 moksleivių ir jų tėvų.

Išorinės komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja Inga Petrauskienė dvi dienas trukusiame renginyje pristatė Klaipėdos universitetą, studijų programas, studijų ir gyvenimo sąlygas.

Didžiausio susidomėjimo studijomis KU sulaukė elektros inžinerijos  bakalauro studijų programa ir Europos studijų magistro programa. Labiausiai parodos dalyviai domėjosi inžinerinėmis, vadybos ir ekonomikos bei  rinkodaros, tarptautinių santykių, psichologijos studijų programomis. Gruzinams studijos Lietuvoje patrauklios dėl galimybės gauti Europos Sąjungos diplomą, studijų kaina Lietuvoje jiems priimtina. Pliusų pridėjo ir tai, kad Lietuvos universitetai užsienio studentams gali pasiūlyti bendrabučius, ko negali padaryti Gruzijos universitetai. Taip pat labai didelę įtaką turi gruzinų meilė Lietuvai ir jos žmonėms.


Klaipėdos universiteto atstovė lankėsi Gruzijos TEMPUS agentūroje, kur buvo pristatyta Gruzijos švietimo sistema, studijų finansavimo sąlygos. Tai pat apsilankyta Gruzijos Technikos universitete, kuriame vyko susitikimas su universiteto vadovybe ir tarptautinių ryšių koordinatoriais bei su Lietuvos ambasados Gruzijoje atstovais.

2012 m. spalio 16 d. Gruzijos technikos universitete buvo atidarytas Lituanistikos centras. Lietuvių kalbą čia šiuo metu studijuoja 38 studentai iš Gruzijos. Pasak Lituanistikos centro vadovo Vido Kavaliausko, susidomėjimas lietuvių kalba ir kultūra nuolat auga, o Lituanistikos centro durys atviros visų Gruzijos universitetų studentams. Lietuvių kalbos kursai yra nemokami, juos finansuoja Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija. Visi lietuvių kalbą Gruzijoje studijuojantys studentai buvo itin susidomėję lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursais ir Lituanistikos (Baltistikos) studijoms, organizuojamomis Klaipėdos universitete.

Gruzijos studentai dainuoja lietuviškai

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų