Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos universiteto miestelyje iškils nauja skulptūra

2012-06-16 00:19
Klaipėdos universiteto miestelyje iškils nauja skulptūra
Klaipėdos universiteto miestelyje iškils nauja skulptūra / Skulptūros vizualzacija

Birželio 22 d. 14.30 val. Klaipėdos universiteto miestelyje, tarp Aulos ir Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto, specialiai tam įrengtoje aikštelėje bus atidengta A.Sakalausko sukurta skulptūra „Polėkis“.

Dar prieš 2 metus tik susikūręs Klaipėdos universiteto absolventų klubas „KU Alumni“ iškėlė idėją išskirtinai paminėti artėjantį uostamiesčio Alma Mater 20 metų veiklos jubiliejų. Po ilgų diskusijų klubo prezidentas D.Rekis visus įtikino, kad geriausiai būtų inicijuoti naujos skulptūros Klaipėdos universiteto miestelyje atsiradimą. Prie šios idėjos buvo raginami finansiškai prisidėti visi KU absolventai, tačiau atsiliepė nedaugelis ir idėjai įgyvendinti teko ieškoti rėmėjų finansinės paramos. Taip skulptūros mecenatu tapo universiteto garbės daktaras B.Lubys.

Skulptūra, kuri bus pastatyta universiteto miestelyje, sulaukė Alma Mater bendruomenės dėmesio ir sukėlė nemažai diskusijų, dėl kurių ji keitėsi ir buvo vis tobulinama.

Pirmiausia buvo svarstoma tuometinio KU rektoriaus akademiko V.Žulkaus pasiūlyta idėja atstatyti dabartinėje universiteto miestelio teritorijoje tarpukaryje stovėjusią skulptūrą-paminklą, skirtą 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos nepriklausomybei ir Klaipėdos krašto prijungimui prie Lietuvos pažymėti, tačiau šiai idėjai nebuvo pritarta KU Senate.

Užsitęsus diskusijoms ir svarstymams, kokia turėtų būti skulptūra bei susidūrus su biurokratiniu aparatu siekiant gauti visus reikalingus leidimus skulptūrai pastatyti, „KU Alumni“ nebespėjo to padaryti jubiliejiniais universiteto metais. Tačiau idėjos, nepaisant visų kliūčių, nebuvo atsisakyta ir jau kitą penktadienį visi norintys galės išvysti dviejų metų darbo rezultatą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų