Kleboniškio miške – pirmasis sezono „Snaigės“ žygis

Ilgai lauktas sniegas užklojo žemę, tad neišvažiavusieji slidinėti į kalnus, šliuožti gali čia pat Lietuvoje. Lygumų slidinėjimo entuziastai šeštadienį kviečia į pirmą šią žiemą „Snaigės“ žygį Kleboniškio miške.

„Sniego miške užtenka, nors galėtų būti ir daugiau“, – tiesiai iš ruošiamos trasos portalui kaunodiena.lt pranešė Kauno turistų klubo narys Vidmantas Tauras. Ruošiama trasa bus 5-6 kilometrų ilgio.

Žygio startas – 11-13 valandą. Startas ir finišas – ne prie pėsčiųjų tilto, kaip buvo anksčiau įprasta, o pamiškėje, Islandijos plente, netoli esančios kavinės bei degalinės. Čia, pasak žygio organizatorių, galima bus nemokamai palikti automobilį.

Žadantiems dalyvauti žygyje patyrę slidininkai pataria pasirinkti tinkamą aprangą. Šiltesnę striukę galima palikti automobilyje ar prie starto linijos, o šliuožti – apsirengus vėsiau. „Kai kūnas suprakaituoja, drabužiai sudrėksta, sustojus iškart pasidaro šalta“, – perspėjo V.Tauras.

Įveikusieji trasą bus vaišinami arbata, tradiciškai slidininkams bus įteiktos „Snaigės“ emblemos. Turistų klubo nariai tikisi, kad sniegas neištirps ir dar kitą šeštadienį pakvies slidinėjimo mėgėjus į „Snaigės“ žygį Romainiuose. „Snaigės“ Kaune organizuojamos jau keturias dešimtis metų.


Šiame straipsnyje: slidėsslidinėjimasžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

praeivis

praeivis portretas
gal pasirodys šitoje "Snaigeje" ir Lietuvos biatlono ir čiuožimo rinktinė. O jei rimtai tai galėtu savivaldybė su sportininku Buškevičium skirti finansavima ir sutvarkyti Kleboniškio mišką ir palei takus apgenėti medžius, nes sniegas neprakrenta...kad vėliau šliuošti galima būtu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių