Kliūtys: A. M. Brazausko vardo tilto sostinėje dar nebus

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį palaidojo paskutines socialdemokratų viltis Žirmūnų tiltą pavadinti Algirdo Mykolo Brazausko vardu.

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį patvirtino asmenų atminimo įamžinimo taisykles Vilniaus mieste. Jos numato, jog asmenų atminimas memorialinėse lentose gali būti įamžintas  ne anksčiau kaip praėjus 5 metams nuo jų mirties, o pastatų, gatvių, tiltų, paminklų ir kitų objektų pavadinimuose - ne anksčiau kaip praėjus 10 metų nuo jų mirties.

Nors tam ir priešinosi valdančiojoje koalicijoje esantys socialdemokratai, taryba vis dėlto pritarė taisyklėms. Jos bent jau iki 2020-ųjų palaidojo dar 2012-ųjų vasarą iškeltą ir sunkiai kelią besiskynusią socialdemokratų idėją pavadinti sostinės Žirmūnų tiltą ilgamečio partijos lyderio, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu.

Už šį projektą balsavo 26 Vilniaus tarybos nariai, prieš – 7, susilaikė 7.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka

ka portretas
vsio zokono

bet bus

bet bus portretas
butkevičiaus

nesuprantu

nesuprantu portretas
ka tie komunistai padarys del sito komuisti, gal iskarto statykit mauzolieju, apgailetinos jusu pastangos ji sudievinti, jo darbo vaisiai akivaizdus ir dabar, valstybe isdraskyta ir isporceliuota
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių