Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatoriai aiškinsis, kaip užkirsti kelią nesantaikos kurstymui

2011-03-17 18:41
Konservatoriai aiškinsis, kaip užkirsti kelią nesantaikos kurstymui
Konservatoriai aiškinsis, kaip užkirsti kelią nesantaikos kurstymui / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad konservatorių frakcija aiškinsis, kaip ateityje užkirsti kelią nesantaikos kurstymui.

Ministro pirmininko teigimu, kovo 11 dieną prieštaringai vertinamose eitynėse skambėję lozungai Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje vertinami kritiškai.

"Mano manymu, jos diskredituoja tokį gerą žodį ir vertybę kaip patriotizmas, frakcijoje į tokias eitynes ir tokius lozungus žiūrima labai kritiškai. Frakcija, kiek žinau, yra sutarusi, kad bus kviečiami atitinkamų institucijų vadovai, kad būtų ieškoma ilgalaikių atsakymų, kaip išvengti ne tik pasikartojimo tokių reiškinių, bet ir galbūt dar didesnes problemas sukeliančių reiškinių", - žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė premjeras.

Kai kurie politikai, visuomenės veikėjai pasmerkė kovo 11 dieną vykusias eitynes, kuriose kai kurie dalyviai skandavo "Lietuva - lietuviams".

Savivaldybės leidime eitynės vadinamos patriotinių jėgų, bet jose tradiciškai dalyvauja ir kraštutinių pažiūrų jaunimas, vadinamieji skustagalviai. Šis kasmetinis renginys yra pelnęs prieštaringą reputaciją.

Šiemet renginyje aidėjo šūkiai "Lietuva - lietuviams", buvo nešami transparantai su kaukolėmis ir užrašais "Už gimtąją Lietuvą, rasę, tautą".

Renginio organizatoriai tvirtina, kad jie nėra nusiteikę prieš kitataučius, o į sąvoką "lietuviai", jų aiškinimu, įeina visi piliečiai, besilaikantys šalies įstatymų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų