Pereiti į pagrindinį turinį

Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija

2013-03-11 22:17
Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija Kovo 11-ąją - išskirtinė pažintis su gyva Lietuvos istorija

Vilniaus mieste pradėta švęsti Kovo 11-oji subūrė į miesto centrą nemažai aktyvių vilniečių.

Nepaisant šalto oro, aktyvių pramogų gerbėjai noriai būriavosi prie įrengtų riedlenčių rampų, tuo tarpu, kai vyresnės kartos atstovai mieliau rinkosi šiaurietiško ėjimo pamokas.

Nepaisant vėliavų ir papuošimų ir net dviejų Gedimino prospekte įrengtų koncertų scenų, didžiausiu pilietinės traukos centru išlieka duris atvėręs Seimas, kuriame šiandien nuo pat popietės vyko patriotinių dainų koncertai, įrengta kūrybos erdvė vaikams bei iš arti galima pamatyti didžiulę nepriklausomybė akto kopiją.

Kalbinta vilnietė Monika teigė būtent čia atvedusi savo dvynes dukreles, nes norinti joms parodyti nuotraukų parodą.

"Manau vaikams svarbu žinoti kas ta nepriklausomybė, suprasti ir suvokti jos reikšmę. Istorijos pamokose vaikai išmoksta faktų o tikrąjį patriotizmą jiems turi įskiepyti būtent tėvai“, - neabejojo vilnietė.

Seime taip pat apsilankė nepriklausomybės akto signataras, buvęs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Lansbergis, kuris dar iki prasidedant oficialiajai daliai mielai klausėsi vaikų chorų atliekamų dainų, bendravo su šventėn susirinkusiais žmonėmis.

Kol kas visi miesto savivaldybės planuoti renginiai vyksta sklandžiai ir be incidentų. Nors kalbinami pareigūnai teigė nesulaukę jokių specialių nurodymų dėl ketvirtos valandos, kuomet, neoficialiais duomenimis, nuo katedros ketinama rengti nesankcionuotas nacionalistų eitynes. Vis gi artėjant prie katedros akivaizdžiai matyti sustiprintos policijos pajėgos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų