Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio mokyklos: sunku, bet sunkiausia lyderei

2010-05-14 18:08
Krepšinio mokyklos: sunku, bet sunkiausia lyderei
Krepšinio mokyklos: sunku, bet sunkiausia lyderei / Tomo Raginos nuotr.

Didžiosios Kauno krepšinio mokyklos jaučia krizę, bet dar laikosi ant kojų. Netyla kalbos, kad garsiausia, A.Sabonio vardu pavadinta, mokykla atsidūrė ties bedugne. Jos atstovai teigia, kad sunkiausios dienos - praeityje.

Beveik prieš metus A.Sabonio krepšinio mokykloje kilo maištas. Atlyginimų negaunantys treneriai mokyklos vadovybei pareiškė ultimatumą. Gaisras buvo užgesintas ir dabartinis mokyklos direktorius Raimundas Miladauskas teigia, kad šiuo metu padėtis mokykloje yra stabili, tačiau jos veiklą stebintys žmonės kalba kitaip.

"Beliko du išsigelbėjimo variantai: turi Arvydas Sabonis kišti pinigus, o jei ne - mokyklą parduoti. Tačiau abu šie variantai šiandien yra nelabai realūs. Gali būti, kad mokyklos dienos suskaičiuotos", - niūrią mokyklos ateitį piešė jos veiklą ne vienus metus stebintis Aidas (redakcijai tikrasis pašnekovo vardas yra žinomas).

Maždaug prieš metus mokestis už treniruotes išaugo nuo 90 iki 150 litų per mėnesį. Lyginant su kitomis Kaune veikiančiomis mokyklomis, jis yra pats didžiausias, bet ir tai negelbėja.

Ir mažesnius mėnesinius mokesčius už treniruotes nustačiusių mokyklų vadovai sako, kad blogiau gyvenančių auklėtinių tėvai nebeleidžia vaikų treniruotis dėl finansinių motyvų, tačiau kalbama, kad iš A.Sabonio krepšinio mokyklos ne vienas vaikas išėjo ir dėl kitų priežasčių.

"Mačiau, kad ten paradui vadovauja tėveliai. Kas daugiau sumokėjo, ką nors nupirko, to vaikas daugiausiai ir žaidžia, o tuo metu išties talentingi vaikai sėdi ant suoliuko. Ten jau veikia konvejeris, kad kuo daugiau būtų galima paimti pinigų", - įsitikinęs savo anūką į A.Sabonio krepšinio mokyklą vedęs buvęs žalgirietis Anatolijus Čupkovas.

Net ir patys didžiausi A.Sabonio krepšinio mokyklos kritikai turėtų pripažinti, kad jos negalima apkaltinti nemokėjimu siekti sportinių rezultatų. Praėjusiais metais po pertraukos mokykla vėl atsidūrė visų Lietuvos krepšinio mokyklų reitingų lentelės viršuje ir turi visas galimybes ten likti ir po šio sezono. Visgi skeptikai mano, kad įsišaknijusios problemos mokyklai išsilaikyti viršūnėje neleis.

Kalbama, kad anksčiau atokiau nuo mokyklos reikalų laikęsis A.Sabonis, susikomplikavus situacijai, trenkė kumščiu į stalą ir perėmė viską į savo rankas. Tačiau dar nežinia, ar mokyklos gelbėjimo plano imsis pati krepšinio legenda.

Plačiau šia tema skaitykite šeštadienį "Kauno dienos" numeryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų