Pereiti į pagrindinį turinį

Kurs Darbo biržos darbuotojų skatinimo programą

2012-06-04 19:11
Kurs Darbo biržos darbuotojų skatinimo programą
Kurs Darbo biržos darbuotojų skatinimo programą / DMN archyvo nuotr.

Darbo biržoje norima įvesti darbuotojų skatinimo programą. Tikimasi, kad tada jie labiau stengsis įdarbinti ar išsiųsti įmokymus užsiregistravusius bedarbius.

Pasiūlymą, kad Darbo biržoje reikia darbuotojų skatinimo programos, pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Tačiau tvarka kol kas dar nėra parengta.

„Mūsų veikla yra orientuota į specialistų rezultatus. Skatinimo programa tikrai reikalinga. Dabar visi specialistai gauna vienodą atlyginimą už darbą, nors vienas gal stengiasi mažiau, kitas – daugiau. Atsiradus skatinimo programai, specialistai stengtųsi kuo greičiau ir operatyviau surasti klientui vietą darbo rinkoje“, – tvirtino Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktoriaus pavaduotojas Andrius Adomaitis.

Jo teigimu, geriausias paskatinimas darbuotojui būtų priedas prie atlyginimo. Tačiau tam reikia lėšų – turi būti fondas.

„Kaip galėtume skatinti darbuotojus, dar nėra aišku. Kelialapių niekas nenupirks. Gal tai bus vieša padėka. Vardiniam laikrodžiui ar priedui jau reikia lėšų“, – komentavo A.Adomaitis.

Praėjusią savaitę Klaipėdos teritorinė birža įdarbino 597 žmonių. Iš jų mieste – 300.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų