Pereiti į pagrindinį turinį

Labdaros koncerto metu sieks gerumo rekordo

2012-12-31 22:52
Labdaros koncerto metu sieks gerumo rekordo
Labdaros koncerto metu sieks gerumo rekordo / Organizatorių nuotr.

„Tuk tuk, širdele“ – šia daina šeštadienį klaipėdiečius pakvies finalinis labdaros koncertas „Padovanok vaikui šypseną“. Muzikinė programa ne tik nudžiugins šeimas, bet ir pasitarnaus kilniam tikslui – už bilietus surinktos lėšos keliaus likimo nuskriaustiems vaikams.

Labdaros projektas, kurio metu rengiamas ir meno kūrinių aukcionas, jau suvienijo keturių miestų – Kėdainių, Plungės, Telšių ir Mažeikių - gyventojus. Už viso projekto metu surinktas lėšas jau stovyklauja dešimtys likimo nuskriaustų vaikų. Klaipėdiečių gerumas padės dar didesniam skaičiui vaikų patirti vasaros stovyklos džiaugsmą.

Anot organizatorės, labdaros ir paramos fondo „G vaikų pasaulis“ direktorės Jūratės Gineitienės, šis projektas beldžiasi į gerų žmonių širdis kiek netikėta savo forma.

„Kviečiame dalintis gerumu, tad rengiame tikrai puikią šventę visai šeimai. Į miestą atvežame gerai vaikams pažįstamas dainas, o tėveliams suteikiame progą turiningai praleisti laiką su savo mažaisiais, kartu pagelbėti ir svetimiems. Už bilietus surinktas lėšas planuojame panaudoti organizuodami žiemos ir vasaros stovyklas likimo nuskriaustiems vaikams. Tikimės, kad Klaipėdos gyventojai palaikys mūsų gražų tikslą ir ateis į koncertą“, - viliasi J.Gineitienė.

Prieš koncetą - labdaros aukcionas

Atėjusiųjų į koncertą laukia staigmena - „tylusis“ labdaros aukcionas. Jame bus galima įsigyti menininkų iš visos Lietuvos paaukotų autorinių darbų. Didžiausią kainą pardavimo lape nurodęs pirkėjas galės džiaugtis vienetiniu kūriniu ir taip parems pagalbos ieškančius vaikus. Prie garsių vardų, kaip Č.Lukensko, grafikės J.Rekevičiūtės, tapytojo R.Garalevičiaus, kviečiami prisijungti ir vietos menininkai. Profesionalai ir mėgėjai – visi kviečiami susiburti kilniam tikslui.

Padės dešimtims sunkumų turinčių vaikų

Organizatoriai sako degantys vienu tikslu – spręsti vieną iš rimčiausių daugiavaikių, skurdžiai gyvenančių šeimų socialinių problemų – pasirūpinti atžalų laisvalaikio užimtumu. Anot J.Gineitienės, labai svarbu tokių šeimų vaikams sudaryti sąlygas užsiimti visaverte sporto, meno, užsienio kalbų, socializacijos veikla.

„Visus metus ieškome rėmėjų, kad kuo daugiau vaikų galėtų ištrūkti iš savo aplinkos ir patirtų vaikystės džiaugsmą. Kiek jų galės dalyvauti žiemos ir artėjančios vasaros stovyklose, priklausys nuo žmonių gerumo. Tikimės, kad į Klaipėdoje organizuojamą koncertą susirinks pilna salė žiūrovų ir šypseną galėsime padovanoti daugeliui vaikų”,  – pasakoja renginio organizatorė.

Džiaugsmą pabūti kartu, dalyvauti įdomiuose ir naudinguose užsiėmimuose jau turėjo daugiau nei du šimtai vaikų iš Mažeikių, Telšių, Skuodo, Šiaulių Vilniaus, Radviliškio, Šilutės, Kėdainių, Plungės miestų bei rajonų. Vaikus į stovyklas atrinko mokyklų socialiniai pedagogai, mokytojai, klasių auklėtojai bei savivaldybių socialinės paramos skyriai. Koncertas Klaipėdoje duos progą prie stovyklautojų prisijungti vietos vaikams.

Sieks rekordo

Organizatoriai kviečia žiūrovus ne tik dalyvauti šventėje, bet ir siekti Lietuvos rekordo. Tikimasi užregistruoti daugiausia vėjo malūnėlių sulaukusį projektą. „Kviečiame visus gaminti vėjo malūnėlius ir atsinešti į labdaros koncertą. Kas ateis be spalvingojo palydovo – padovanosime, –  sako J.Gineitienė. – Norime, kad vėjo malūnėliai suktųsi ir skleistų gerumą, kad šis simbolis įsikurtų žmonių namuose ar įmonėse, ir bendraujant žinotume, jog vienas kitam ištiesėme ranką tada, kai labiausiai reikėjo“, – idėja dalinasi organizatorė.

Per visą labdaros koncertų turą užregistruota daugiau nei 700 vėjo malūnėlių. Ankstesnis Lietuvos rekordas buvo 400 besisukančių vėjo malūnėlių. Ar po renginio Klaipėdoje bus užregistruotas naujas rekordas – paaiškės po renginio, rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“ patvirtinus organizatorių pateiktus duomenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų