Liepkalnis ruošiasi sezono atidarymui

Žiemos sporto mėgėjai Vilniuje nekantriai laukia sezono Liepkalnyje pradžios. Didžiausi entuziastai neoficialiai jį jau atšventė, tačiau tikrojo atidarymo dar teks luktelti.

Savaitgalį besidžiaugdami pirmuoju gausiu sniegu Liepkalnyje pasirodė pirmieji čiuožinėtojai. Snieglenčių mėgėjai išbandė vadinamą „varlinuko“ trasą, gaivino primirštus įgūdžius. Tačiau laisvalaikio centro „Žiemos trasa“, veikiančio Liepkalnyje, direktorius Romualdas Glazauskas sako, kad tai – tik pavienės iniciatyvos, o tikrąjį sezoną pradėti dar kiek per anksti.

“Dabar mes išbandome techniką, be jos patikrinimo negali nieko pradėti. Tuo labiau, kad šiemet stipriai atsinaujinsime. Vietoj dviejų trasų su dirbtiniu sniegu veiks šešios, taip pat padaugės apšviestų trasų. Tikimės, kad taip sulauksime daugiau žmonių, o tuomet ilginsime ir darbo laiką“, - žadėjo jis, pasakodamas, kad kai kurie žmonės taip pasiilgsta mėgstamo laisvalaikio praleidimo būdo, kad sniego į kalną prieš pradėjus jį pūsti dirbtiniu būdu kartais atsiveža patys.

Didžiosios trasos Liepkalnyje oficialiai turėtų pradėti veikti gruodžio 15-ąją dieną, o „varlinukas“, jei orai bus palankūs, gal net šį savaitgalį. „Tačiau to tikrai nežadu šimtu procentu, nes Lietuvoje viskas priklauso nuo oro. Šaltis turi laikytis užtikrinai ilgesnį laiką, kad vertėtų pradėti veikti pilnu pajėgumu“, - sakė R.Glazauskas.


Šiame straipsnyje: Liepkalnisžiemos sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių