Pereiti į pagrindinį turinį

LNK: derybos su Init nutrūko

2011-07-08 22:46
LNK: derybos su Init nutrūko
LNK: derybos su Init nutrūko / draegerelektronik.deviantart.com iliustr.

Nuo liepos 1 dienos nutraukus keturių lietuviškų televizijos kanalų – LNK, TV1, LIUKS ir INFO TV - retransliavimą UAB "Vinita", UAB "Init" ir "Sugardas" kabelinių televizijų tinklais, LNK penktadienį praneša, kad derybos su "Init" pasiekė aklavietę ir prognozuoja, kad sutartis dėl LNK grupės kanalų retransliacijos šių įmonių analoginiame baziniame pakete nebus sudaryta.

Tai reiškia, kad minėtų kabelinių televizijų klientai nematys LNK grupės kanalų.

"Visos kitos kabelinės televizijos konstruktyviai sprendė LNK grupės kanalų retransliavimo klausimą ir šiuo metu su jais pasirašomos ilgalaikės sutartys. Deja, su "Init" grupe sutartis nebus sudaryta", - sako LNK televizijos generalinė direktorė Zita Sarakienė.

LNK apgailestauja, kad nutraukus retransliacijas nukentėjo dalis Vilniaus, Kauno ir Visagino žiūrovų, kuriems pagal sutartis buvo įsipareigota rodyti lietuviškus kanalus.

Tuo tarpu bendrovės „Init“ generalinis direktorius ir Lietuvos telekomunikacijų operatorių asociacijos prezidentas Paulius Živatkauskas teigia, kad naujiena apie akligatvyje atsidūrusias derybas jam buvusi it žaibas iš giedro dangaus.

„Tokius pareiškimus galiu vertinti kaip spaudimą ir šantažą”, - portalui DELFI teigė P.Živatkauskas

Pasak jo, prieš kelias dienas, dalyvaujant atstovams iš abiejų pusių, buvo pasiektas preliminarus susitarimas dėl retransliacijų trejiems metams. Sutartis turėjo būti pasirašyta artimiausiu metu.

Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimas ir papildymas, numatantis naują lietuviškų kanalų retransliavimo tvarką, įsigaliojo 2010 spalio 18 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų