Menų spaustuvėje - žiūrovams nepamirštama patirtis

Antradienį, kovo 26 d., Menų spaustuvės Juodojoje salėje žiūrovų laukia nepamirštama patirtis – intriguojantis ir itin įslaptintas vokiečių menininkų kolektyvo „post theatre“ pasirodymas „Ekspres kovos klubas“ (Express Fight Club).

Ar tai bus spektaklis? Ar šokio programa? O gal medijos? „post theatre“ kratosi etikečių ir tikina, kad svarbiausia ne tai, kaip bus įvardintas jų pasirodymas, o tai, kad iš Menų spaustuvės išėję žiūrovai dar ilgai gaudys kvapą, po ką tik patirtos įsimintinos ir visiškai netikėtos patirties.

Bandantys nuspėti pasirodymo siužetą pagal jo pavadinimą – „Ekspres kovos klubas“ – gali apsigauti. Bestseleriu tapęs Chucko Palahniuko romanas „Kovos klubas“ ir vėliau sukurtas to paties pavadinimo kino filmas, nagrinėja šiuolaikinio žmogaus santykį su darbu. Ar žmogaus darbas daro poveikį jo asmenybei, ar atvirkščiai? Kodėl mes dirbame? Ar mums patinka mūsų darbas? Galiausiai, ar mes išvis turime darbą?

„Ekspres kovos klubas“, pasitelkęs 30 anoniminių atlikėjų iš Lietuvos, sulaužys stereotipus ir pateiks visiškai naują, alternatyvią versiją darbo pasauliui, nagrinėtam populiariajame romane.

Visiems klausiantiems, kodėl į Lietuvą atkeliaujantys „post theatre“ menininkai taip atkakliai slepia būsimo pasirodymo detales, atlikėjų pavardes ir net programos žanrą, menininkai primena pirmąją „Kovos klubo“ taisyklę – „Nekalbėk apie kovos klubą“.

„post theatre“ – tai šokio, teatro ir multimedijos menų trupė 1999 metais Niujorke susibūrusi vokiečių dramaturgo ir režisieriaus Maxo Schumacherio iniciatyva. Nuo 2002 metų trupė persikraustė į Berlyną, kur kūrybines komandos pajėgas papildė ir pagrindine M. Schumacherio bendražyge tapo video menininkė  Hiroko Tanahashi.

Įvairiuose meno festivaliuose ir institucijose „post theatre“ yra sukūrę daugiau nei 50 darbų ir pristatę juos daugiau nei 20 pasaulio šalių.

Šis vokiečių pasirodymas yra Menų spaustuvės programos, pristatančios Inovatyvių užsienio scenos menų pastatymus, dalis. Šiais metais, sostinės žiūrovams Teatro dienos proga dovanojami dviejų užsienio trupių pasirodymai. Pirmasis – svečių iš Suomijos „Kind People“ darbas „Pradingimas“ (Disappearance), kuriame šoka ir lietuvių kilmės šokėjas Andrius Katinas, Menų spaustuvėje jau kovo 23 dieną, šeštadienį 19 val.

 

„Ekspres kovos klubo“ pasirodymai Vilniuje vyks anglų kalba:

Kovo 26 d. – 18 val., Menų spaustuvės Juodoji salė

Kovo 26 d. – 19 val., Menų spaustuvės Juodoji salė

Kovo 26 d. – 20 val., Menų spaustuvės Juodoji salė

 

Bilietus platina Tiketa ir renginio organizatoriai likus 1 val. iki renginio Menų spaustuvėje. Inovatyvių užsienio scenos menų pristatymą Lietuvoje finansuoja Kultūros rėmimo fondas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių