Pereiti į pagrindinį turinį

Meras Jeruzalėje pratinosi prie ginkluotos apsaugos

2008-09-22 15:44
Meras Jeruzalėje pratinosi prie ginkluotos apsaugos
Meras Jeruzalėje pratinosi prie ginkluotos apsaugos / Andriaus Kupčinsko asmeninio archyvo nuotr.

Iš tarptautinės merų konferencijos Jeruzalėje grįžęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas žurnalistams teigė, kad komandiruotė buvo naudinga.

„Ji buvo naudinga ne tik pažintine prasme. Sužinojau, kokia linkme vystosi kiti miestai. Daugelis jų siekia tapti „žaliais miestais", propaguoja ekologiją, elektronines paslaugas. Mums iki kitų miestų patirties dar toli", - mano A.Kupčinskas.

Jis sakė parsivežęs ir vieną pasiūlymą centrinei šalies valdžiai. „Kitose šalyse daug svarbių projektų įgyvendinama per nacionalines ir vietines koncesijas. Lietuvoje koncesijų atveju visa lėšų našta krenta ant savivaldybės pečių. Kitur svarbūs projektai pripažįstami nacionalinės svarbos, o pusę koncesijos mokesčio padengia Vyriausybė. Mes turėtume sekti šiuo pavyzdžiu", - mano A.Kupčinskas.

Viešnagės Jeruzalėje pradžioje merui buvo keista nuolat šalia matyti automatais ginkluotą apsaugą. „Nors Jeruzalėje trečdalis gyventojų yra arabai, man ten atrodė  gana ramu", - sakė A.Kupčinskas.

Meras atkreipė dėmesį, kad Jeruzalėje labai saugojamas paveldas, leidžiama statyti tik pastatus tik iš smėlio spalvos akmenų.

A.Kupčinskui didelį įspūdį paliko Holokausto muziejus. „Įsitikinau, kad Lietuva per mažai dėmesio skiria savo tautos trėmimams ir rezistencijai. To galėtume pasimokyti iš Izraelio", - mano meras.

Miesto vadovas prie Raudų sienos paliko raštišką linkėjimą, kad Kaunas klestėtų, o šeimose viešpatautų meilė.

Jeruzalėje labiausiai vargino 32-34 laipsnių karštis. „Visose patalpose veikia kondicionieriai, todėl reikėjo saugotis peršalimo", - pastebėjo meras.

Kauno vadovas paskutinę viešnagės dieną praleido pramogaudamas. Merams buvo surengta ekskursija po istorines Izraelio vietas, suteikta galimybė pasimaudyti Negyvojoje jūroje.

Kauno vadovas buvo vienintelis Lietuvos atstovas merų konferencijoje Izraelyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų