Pereiti į pagrindinį turinį

Meras meluoja kauniečiams nerausdamas (papildyta)

2009-12-31 14:52
Meras meluoja kauniečiams nerausdamas (papildyta)
Meras meluoja kauniečiams nerausdamas (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Neatėjęs pabendrauti su kauniečiais dėl ketinamo įvesti karšto vandens skaitiklio mokesčio, Andrius Kupčinskas teisinosi tuo metu buvęs „Rasos“ gimnazijoje. Renginį organizavę gimnazijos pedagogai nustebo išgirdę tokį mero alibi, nes jis tradiciniame  labdaros vakare nedalyvavo.

„Perskaičiau laikraštyje mero pasiaiškinimą. Man tai buvo didelė staigmena, nes jis pas mus neatvyko. Pažįstu A.Kupčinsko tėvą kaip padorų žmogų. Dėl mero melo pasidarė labai nesmagu“, - stebėjosi į redakciją paskambinusi „Rasos“ gimnazijos mokytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Gimnazija jau ne vienus metus rengia labdaros vakarą, kuriame surinktos lėšos skiriamos gabiems vaikams tobulėti. „Jeigu kažkas netiki manimi, renginyje dalyvavo Seimo narys Arimantas Dumčius, gimnazijos steigėjo Vytauto Didžiojo universiteto prorektorius, daug mokinių tėvų“, - sakė pedagogė.

Paklaustas, kur buvo pirmadienio vakarą 18 val., A.Kupčinskas iš karto stojo į puolimą. „Noriu pasakyti, kad kartais ne meras, o laikraščiai meluoja“, - pareiškė Kauno vadovas. Tačiau redakcijos žurnalistai turi garso įrašą, kuriame meras aiškiai sako tuo metu buvęs „Rasos“ gimnazijoje, todėl negalėjęs ateiti į savivaldybės didžiojoje salė vykusią diskusiją dėl karšto vandens skaitiklio mokesčio.

„Ko jūs prie manęs kabinėjatės? Ar čia prokuratūra?“ - pratrūko A.Kupčinskas, dar kartą išgirdęs tą patį klausimą, į kurį neatsakė.

Meras teisinosi, kad dabar yra nemokamose atostogose ir vis tiek vaikšto į visokius renginius, o vakarais turi ir asmeninį gyvenimą. Tačiau taip ir liko neaišku, kaip tai susiję su melavimu.

„Na, gerai, nebuvau. Ką aš dabar turiu daryti? Pasikarti ar ant galvos atsistoti“, - įspraustas į kampą niršo A.Kupčinskas.

Kai kurie kalbinti miesto tarybos nariai neskubėjo smerkti miesto vadovo. „Nežinau, kada ir ką veikia meras, tačiau žinau, kad jis susitikinėja su gyventojais“, - sakė A.Kupčinsko bendrapartietis Raimundas Kaminskas. Vis dėlto, melo klausimu jis buvo griežtas. „Politikui tikrai nedera meluoti, ir tai liečia mus visus“, - pabrėžė konservatorius.

Socialdemokratė Orinta Leiputė įsitikinusi, kad jeigu meras pervargęs ir nebesusigaudo, kokiuose renginiuose dalyvauja, tai jau nėra gerai. „Meras turėtų ateiti ir į nepatogius susitikimus, kad išgirstų ir kritiką, ir aktualius klausimus“, - sakė socialdemokratė.

Ji prisiminė, kad meras prieš porą savaičių neatėjo į susitikimą su Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojais. Nors buvo žadėjęs sudalyvauti pats, A.Kupčinskas į ligoninę nusiuntė administracijos direktorių Vygantą Gudėną.

„Žodžio nesilaikymas –  mero kraujyje nuo pirmos jo darbo dienos“, - nevyniojo žodžių į vatą opozicinės Darbo partijos frakcijos seniūnas Pranas Paškevičius. Anot jo, pamelavęs kitiems, meras pasijunta visa galva aukštesnis.

P.Paškevičius kaip vieną įsimintiniausių mero apgaulių priminė tarybos posėdį, iš kurio A.Kupčinskas slapta vyko į „Kauno energiją“ susitikti su „Gazpromo“ atstovu. Iš pradžių neigęs apie susitikimą pasklidusią informaciją, vėliau meras prisipažino susitikęs ir bendravęs su Rusijos įmonės atstovu. Tačiau dar kelis kartus po to miesto vadovas keitė poziciją dėl to, kokiu pagrindu susitikimas buvo surengtas.

„A.Kupčinskas - melavimo ligonis. Ar nevertėtų jam kur nors nuo tos ligos pasigydyti?“ - svarstė Liberalų ir centro partijos frakcijos narys Kęstutis Mikėnas. Jo manymu, meras meluoja dėl to, kad neturi ką pasakyti kauniečiams

Algirdas Karčiauskas, Kauno rinkėjų klubo atstovas:

Gruodžio 15 d. visiems tarybos nariams, tarp jų - ir merui, į dėžutes taryboje įmestas pranešimas apie tai, kad prašome savivaldybės didžiosios salės renginiui, kuriame galėtume aptarti karšto vandens skaitiklio mokestį. Jį valdžia planavo prastumti nederinusi su gyventojais. Pranešime buvo kviečiamas ir meras, nes gyventojai turi jam daug klausimų šia tema. Siunčiau merui į kelias jo elektroninio pašto dėžutes laišką ir kviečiau. Gruodžio 28 d. prieš 12 val. paskambinau mero referentei ir pasiteiravau, ar jis dalyvaus. Referentė informavo, kad vakare A.Kupčinsko darbotvarkė laisva. Kol jis nebuvo meras, agitavau už jį, nešiojau agitacinius lapelius, kad kaip padorus žmogus patektų į šį postą. Tačiau tapęs meru A.Kupčinskas pradėjo keistai elgtis.

Gruodžio 30 d. „Kauno dienoje“ išspausdintas mero A.Kupčinsko komentaras:

Pirma reikia susiderinti, o tada jau laukti. 18 val. aš buvau "Rasos" gimnazijoje. Pirmadienį 12 val. iš žurnalistų sužinojau, kad vyks toks renginys, bet jau buvau suplanavęs vakarą. Nereikia manyti, kad turėjau įsipareigojimų ir neatvykau, nes iš tikrųjų niekas su manimi nederino ir nesuderino. Ar susitikimas buvo svarbus? Nežinau. Yra žodžio laisvė, tikėjimo laisvė, kas kur nori, tas ten renkasi. Organizatoriams pasakiau, kad padariau viską, kas nuo manęs priklausė.

Kadangi manau, kad tas mokestis yra neracionalus ir nepagrįstas, netinkamai apskaičiuotas, neįtraukiau jo į praėjusio tarybos posėdžio darbotvarkę ir pavedžiau sprendimo projektą svarstyti pirmiausia miesto Ūkio ir energetikos komitete. Po švenčių komitetas klausimą nagrinės. Dėl savivaldybės įmonių paramos politinėms partijoms - kaltinimai laužti iš piršto. Tegul pateikia įrodymų. Visos partijos atsiskaito, deklaracijos skelbiamos internete. Tokiems dalykams tikrai nepritarčiau. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų