Pereiti į pagrindinį turinį

Meras persės į naują „Škoda Superb“ (papildyta)

2010-01-15 19:31
Meras persės į naują „Škoda Superb“ (papildyta)
Meras persės į naują „Škoda Superb“ (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vasarį Kauno meras Andrius Kupčinskas ir jo pavaduotojai persės į naujus „Škoda“ markės automobilius. Iki šiol važinėję keturiais „Volkswagen Passat“ automobiliais, miesto vadovai išsirinko aukštesnės klasės „Škoda Superb“.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, pats važinėjęs pasatu, ne kartą yra sakęs, esą tai nepatikimi, dažnai gendantys automobiliai, todėl pasibaigus nuomos sutarčiai bus ieškoma geresnių.

Vieno „Volkswagen Passat“ mėnesio nuomos kaina buvo 2,2 tūkst. litų. Nuomos sutartis baigiasi vasario 7 d.

„Didelių reikalavimų skelbiant konkursą nebuvo pateikta“, - paaiškino savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Vytautas Valenta, tačiau neatskleidė, ar šiais automobiliais važinėsiantys meras ir vicemerai pateikė kokių nors ypatingų pageidavimų. Jo teigimu, trys senieji pasatai bus grąžinti nuomotojui, o vieną savivaldybė išpirks už likutinę vertę. Kokią sumą už šį automobilį atseikės savivaldybė, V.Valenta atsisakė įvardyti.

Pasiteiravus, kodėl būtent tokie automobiliai bus nuomojami miesto vadovams, V.Valenta tikino, jog buvo ieškoma aukštesnės klasės transporto priemonių nei iki šiol. „Būkim biedni, bet teisingi, kitos škodos yra mažesnės“, - priežastį, kodėl pasirinkta „Škoda Superb“, įvardijo Transporto poskyrio vedėjas.

Anot V.Valentos, iš gautų dviejų pasiūlymų, pasirinktas pigiausias. Naujos škodos bus nuomojamos 48 mėnesius. Per mėnesį vienas toks automobilis mokesčių mokėtojams atsieis 2065 litus. Teigiama, kad į šią kainą yra įskaičiuota visos taisymo, techninio aptarnavimo ir draudimo išlaidos visam nuomos laikotarpiui.

„Kadangi nuomos sutartis baigiasi, mano reikalavimas buvo, kad naujai nuomojami automobiliai nebūtų prabangūs ar iš prestižinių serijų. Man svarbiausia laiku nuvykti iš taško A į tašką B, todėl tarnybinei kelti išskirtinius reikalavimus netikslinga“, – sakė A.Kupčinskas.

Jis džiaugiasi, kad nuomos kaina, nors nedaug, bet sumažėjo palyginti su „Volkswagen Passat“. „Škoda – neprestižinė, bet patikima kaip troleibusas“, – juokavo meras.

Renaldas Poška, Kauno „Škoda centro“ direktorius:

„Škoda Superb“ yra E1 arba didelių automobilių klasės transporto priemonė. Jis brangesnis už vidutinės klasės automobilius, bet nuomos kaina nėra didelė. Pasatas - žemesnės klasės ir brangesnis. Galima sakyti, kad „Škoda Superb“ yra krizinis automobilis, nes iš didelių automobilių - tai pigiausias pasirinkimas. Kodėl miesto vadovai nesirinko mažesnių? Gal čia yra ir įvaizdžio reikalas.

Merų automobiliai:

Iki 1995-ųjų Kauno merai važinėjo „Volgomis“ (GAZ 2410).

1995 m. savivaldybė miesto vadovui važinėti įsigijo baltos spalvos BMW 520.

2004 m. gruodį Kauno miesto vadovas Arvydas Garbaravičius persėdo į naują automobilį „Lexus LS 430“. Nuomos sutartis pasirašyta ketveriems metams. Per mėnesį už šį limuziną reikėjo mokėti apie 6 tūkstančių litų nuomos mokestį.

2007 m. balandį Kauno meru tapęs Andrius Kupčinskas atsisakė važinėti „Lexus LS 430“. Netrukus miesto vadovas persėdo į „Volkswagen Passat“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų