Pereiti į pagrindinį turinį

Miestas toliau rems „Žalgirį“

2008-05-27 21:24
Miestas toliau rems „Žalgirį“
Miestas toliau rems „Žalgirį“

Su Kauno „Žalgirio" prezidentu Arvydu Saboniu ir kitais klubo vadovais savivaldybėje susitikęs Kauno meras Andrius Kupčinskas patikino, kad miestas ir toliau rems šį klubą. Planuojama jam kasmet skirti po 4-5 milijonus litų.

Ieškos dar 2,3 mln. litų

Kauno miesto savivaldybė remia „Žalgirio" komandą jau keletą metų. Neseniai miesto taryboje kilo ginčų, kokią paramą savivaldybė turėtų skirti privačiam klubui. Šiam sezonui buvo pažadėti 6,3 milijono litų, kol kas pervesti 4 milijonai.

„Šią savaitę miesto tarybai bus siūloma rasti privatizavimo fonde 2,3 milijono litų. Tuomet savivaldybė komandą šį sezoną būtų parėmusi žadėtais 6,3 milijono litų. Miestas įvykdys duotus įsipareigojimus, tarybos nariai tam palankai nusiteikę", - teigė A.Kupčinskas.

Siūlys ilgalaikę sutartį

Anot mero, savivaldybė laikysis pozicijos ir toliau remti komandą. „Tačiau mes ketiname atsisakyti savo turimų 35 proc. klubo akcijų. Jas perleisime strateginiam investuotojui, kai tik toks atsiras. Kol kas minimos kelios norinčiųjų remti komandą kandidatūros. Tikrai neketiname akcijas parduoti aukcione", - teigė A.Kupčinskas.

Anot jo, akcijų valdymas miestui nesuteikia nei privilegijų, nei atsakomybės. „Savivaldybė norėtų pasirašyti ilgalaikę (4-5 metų) komandos rėmimo sutartį ir kasmet skirti konkrečią sumą. Manau, kad birželį dėl to apsispręsime. Norėtųsi, kad klubas iš anksto žinotų, kokios paramos gali tikėtis iš savivaldybės. Su tarybos nariais kalbamės, kad savivaldybė komandai kasmet skirtų apie 4-5 milijonus litų. Juk „Žalgiris" yra miesto įvaizdžio dalis, reprezentuoja Kaune ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje", - teigė A.Kupčinskas.

A.Saboniui rūpi nauja arena

Susitikime dalyvavęs „Žalgirio" prezidentas Arvydas Sabonis sakė norėjęs kuo daugiau sužinoti apie naujos sporto arenos statybą. „Šį sezoną išsisukome su sena hale, bet labai reikia naujos arenos", - sakė A.Sabonis.  

Jis teigė, kad iki šiol savivaldybė ištesėdavo savo pažadus remti klubą. „Visada duodavo tiek pinigų, kiek pažadėdavo", - sakė A.Sabonis.

Legendinis krepšininkas teigė dar negalįs pasakyti, kas taps naujais „Žalgirio" akcininkais, jei akcijų atsisakys savivaldybė. „Mes nuolat ieškome naujų rėmėjų. Bet nebėgiojame ir nesiūlome visiems pirkti akcijas", - teigė klubo prezidentas.

Dar nežinoma, ar savivaldybė toliau rems Kauno „Aisčių - Atleto" komandą, kuriai šį sezoną skirtas 1 milijonas litų. Lietuvos krepšinio lygoje kitą sezoną žais ir „Žalgirio" dublerių komanda „Kaunas".

Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų