Pereiti į pagrindinį turinį

Milijonierius U. Kiguolis: nesuprantu, kuo mane kaltina

2013-02-14 16:42
Milijonierius U. Kiguolis: nesuprantu, kuo mane kaltina
Milijonierius U. Kiguolis: nesuprantu, kuo mane kaltina / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kauno milijonieriumi vadinamas Ugnius Kiguolis kaltinamas suklastoto dokumento laikymu ir panaudojimu, o taip pat sukčiavimu užvaldant svetimą turtą.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad U.Kiguolis „Registrų centrui“ pateikė suklastotą dokumentą ir prašė įteisinti statinius, pastatytus valstybinėje žemėje.  Kaltinime nurodoma, kad dokumentą galimai suklastojęs žmogus nėra nustatytas.

Byla Kauno apylinkės teismą pasiekė pernai gegužę, tačiau atversti ją pavyko beveik po metų. Nuolat buvo aiškinama, kad kaltinamasis serga.

U. Kiguolio gynėjas ir šį kartą mėgino pasiekti, kad į posėdį susirinkę proceso dalyviai išsiskirstytų nieko nepešę.

Advokatas Atas Molis prašė teismo grąžinti bylą prokurorui. Jis dėstė, kad kaltinamoji išvada surašyta neaiškiai. Jam pritrūko nusikalstamos veikos aprašymo, kaltinimo pagrįstumo. Gynėjas kėlė klausimą –kokį gi svetimą turtą įgijo U. Kiguolis, jei nėra nei nukentėjusiųjų, nei skaičiais pagrįstos žalos dydžio.

Vis dėlto advokato prašymas buvo atmestas. Teismo sprendimu, visi šie dalykai išaiškėja teisminio nagrinėjimo metu, o kaltinimą papildyti galima ir proceso eigoje.

Tačiau aukštąjį išsilavinimą turintis U. Kiguolis sakė nesupratęs, kuo yra kaltinamas. „Nesuprantu, kuo esu kaltinamas ir nepripažįstu savo kaltės“, – teismui pareiškė Kauno milijonierius.

Teisme aiškinamasi, kaip atsitiko, kad viename „Registrų centro“ išduotame pažymėjime buvo nurodomas vienoks U. Kiguoliui priklausančių pastatų skaičius, o po dvejų metų į „Registrų centrą“ U. Kiguolis kreipėsi patikslinti praleistus pažymėjime pastatus. Suprask – „Registrų centro“ išduotame pažymėjime ne visi pastatai buvo pažymėti.

Kaip įrodymą „Registrų centrui“ jis pateikė aktą, kuriuo pirtis, šiltnamis ir stoginė pripažinti tinkamais naudotis. Tačiau vėliau buvo nustatyta, kad minėtas aktas galimai padirbtas, maža to – minėti pastatai stūkso valstybinėje žemėje.

Savo įvykių versiją U.Kiguolis pažadėjo išdėstyti po to, kai bus apklausti visi liudytojai ir paviešinti byloje esantys dokumentai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų