Pereiti į pagrindinį turinį

Mitingas prie prokuratūros: atėjo dėl "Leo", piktinosi dėl pedofilijos

2009-10-29 17:21
Mitingas prie prokuratūros: atėjo dėl "Leo", piktinosi dėl pedofilijos
Mitingas prie prokuratūros: atėjo dėl "Leo", piktinosi dėl pedofilijos / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

„Jungtinis demokratinis judėjimas“ (JDJ) įvairiuose miestuose prie prokuratūrų vidurdienį rengė piketus. Kaune į jį susirinko vos saujelė žmonių, o jų reikalavimai prokurorams buvo migloti. 

JDJ išplatintame pranešime skelbta, kad akcijos dalyviai protestuos prieš prokurorų abejingumą ginant visuomenės interesą, jų tarnavimą ne tautai, o oligarchams. Ypatingai akcentuotas vilkinamas prokurorų tyrimas dėl „Leo LT“ sukūrimo, tačiau noromis ar nenoromis, bet prie Kauno apygardos prokuratūros sugužėję mitingo dalyviai kone pirmiausia prakalbo apie garsiąją pedofilijos bylą.

JDJ Kauno skyriaus vadovė Rūta Zabielienė karštai aiškino, kad judėjimas yra prieš vaikų tvirkinimą ir neveiksmingą teisėsaugos sistemą, tačiau paklausta, kokių pasiūlymų turi ir kuo judėjimo mitingas skiriasi nuo kitų organizacijų jau išsakytų pareiškimų, R.Zabielienė trumpam sutriko.

„Mes išsiskiriame, nes atstovaujame neabejingiems žmonėms“, - pasakė moteris.

Nors JDJ skelbiasi nesantis politiniu judėjimu, prie jo surengto piketo nepanoro prisijungti Drąsių Kedį ankstesniuose mitinguose palaikę žmonės. Gana abejingai iš šono į piketą žiūrėjo šalia stoviniavęs V.Šustauskas.  

„Už kampo mano taksi mašina stovi. Pagalvojau, kad jei jau organizuoja, reikia ateiti pažiūrėti. Nežinau, ar čia politikavimas, bet mitingas susijęs su pedofilijos byla, o politikai dažnai garsiomis bylomis naudojasi norėdami pasirodyti“, - šyptelėjo V.Šustauskas.  

Prasidėjus mitingui, pro prokuratūros duris pietauti išėjo vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis. Prie mitinguotojų stabtelėjęs prokuroras garsiai tarė, kad jei šie turi klausimų, užeitų į prokuratūrą ir raštu pateiktų savo priekaištus bei pageidavimus.

„Betingi, lauk iš prokuratūros“, - kažkas šūktelėjo, tačiau daugiau į vyriausiąjį prokurorą dėmesio niekas nekreipė.

„Aš išėjau paklausti, ar turi kokių nors klausimų, jeigu pas mus atėjo. Bet jokių klausimų neišgirdau. Jeigu turės kokių nors prašymų, tegul užeina po pietų“, - tarė ir savo keliais patraukė K.Betingis.

Netrukus kitų darbų dirbti išskubėjo ir žiniasklaidos atstovai. Prieš prokuratūrą liko pora dešimčių piketuotojų ir dešimtis viešąją tvarką prižiūrinčių policijos pareigūnų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų