Moterims – pavasariu kvepiančios gėlės ir puokštės

Kovo 8-oji, Tarptautinė moterų diena, vis labiau populiarėja. Jau ketvirtadienį, šventės išvakarėse, miestas pražydo tulpėmis. Tačiau vyrai moteris stengiasi nustebinti ir įdomesnėmis gėlėmis.

Ketvirtadienį, Moterų dienos išvakarėse, uostamiesčio gatvėse išsidėstė prekeiviai su įvairiaspalvėmis tulpėmis. Klaipėdos savivaldybė išdavė apie 50 leidimų prekiauti gėlėmis.

Prekiauti tulpėmis šventės metu norinčių buvo daug. Suplanuotų vietų neužteko. Teko numatyti ir kelias naujas.

Vyrai jau Moters dienos išvakarėse pirko tulpes. Dauguma pirko po vieną ar kelis žiedelius. Tačiau buvo ir tokių, kurie pirko ir kelias dešimtis tulpių. Šių gėlių kainos svyravo nuo 2 iki 3 litų.

Įmonės „Frezijų puokštė“ vadovė Živilė Kristutienė pastebėjo, kad Moters diena populiarėja – vis daugiau vyrų perka gėles šia proga.

„Tulpė – tradicinė Moterų dienos gėlė. Dauguma vyrų būtent jas ir perka. Tačiau yra klientų, kurie ieško kažko įdomesnio. Perka alyvas, frezijas, gerberas. Ieškoma įvairiaspalvių, gėlių. Puokštėse vyrauja pavasarinės spalvos“, – pasakojo Ž.Kristutienė.

Alyvos šaka, kurios dydis 80 centimetrų, kainuoja 12, gerberos žiedas – 5, frezijos – 3 litus.

Pasak vadovės, kovo 8-ąją nedidinamos gėlių kainos. Tačiau atkreipė dėmesį, kad tą daro gėlių augintojai.

„Moterų diena yra šventė visoje Europoje. Augintojai tą žino ir padidina gėlių kainas. Nors mokame brangiau, mes populiariausių gėlių – tulpių paliekame įprastas kainas. Jei padidintume, neparduotume. Trupučiuką yra didesnės rečiau perkamų gėlių kainos. Šiek tiek pabrangusios ir rožės“, – tvirtino Ž.Kristutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio

Valio portretas
Kai gerai,kaip gerai, kad mums tai NEsvente! Valio draug.. atsiprasau, PONAI!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių