Pereiti į pagrindinį turinį

Neries nusiaubtą „KultFlux“ gali tekti išardyti

2009-12-30 16:51
Neries nusiaubtą „KultFlux“ gali tekti išardyti
Neries nusiaubtą „KultFlux“ gali tekti išardyti / Šarūno Černiausko nuotr.

Patvinusios Neries nuniokota meno platforma „KultFlux“ gali būti išardyta. Mat patys statinio šeimininkai pinigų remontui stokoja, o sostinės savivaldybė paramos kol kas nežada.

Optimizmas blėsta

Architektas Aleksandras Kavaliauskas, vienas „KultFlux“ sumanytojų ir šeimininkų, dar antradienį žadėjo kiek įmanoma greičiau atstatyti platformą. Tačiau dabar jo optimizmas blėsta, mat statiniu padaryta didelė žala, o gamtos išdaigos net neleidžia prie jo atgabenti sunkiasvorę techniką.

„Vien medžiagos mums kainuotų apie 22-25 tūkst. litų. Brangiausia statinyje yra langų sistema, kurią ledo luitai gana stipriai apgadino. Mums taip pat reikalinga metalinė konstrukcija statinio sutvirtinimui ir plokštės atstatyti sienoms, kurios irgi nėra pigios“, - vardijo A.Kavaliauskas.

Pašnekovas pripažino, kad „KultFlux“ atstatymas gali tapti per brangiu malonumu. Esą išardyti platformą galbūt kainuotų pigiau. „Galvojame, kas pigiau - išrinkti ar sutvarkyti. Jokios technikos neįmanoma nuvaryti prie platformos. Vakar pamatavau, kokio dydžio ledo luitai ten guli - apie du metrai aukščio. Neįsivaizduoju, su kokia technika būtų galima juos išstumdyti“, - skundėsi architektas.

Pasak jo, kol kas bus apsiribota smulkiais, bet svarbiais darbais. Ketinama kiek įmanoma greičiau užlopyti ledo lyčių išmuštas skyles, kad į meno platformą nesibrautų benamiai ar vandalai. „Viduje vaizdas irgi panašus, - sakė A.Kavaliauskas, prisiminęs, kad ir statinio viduje atsidūrė didžiuliai ledo gabalai. - Tas ledo luitas nėra mažas. Reikia jį supjaustyti benzininiais pjūklais ir išvalyti. O tada uždengsime.“

Pašnekovo teigimu, „KultFlux“ likimas bus sprendžiamas iškart po Naujųjų, kuomet paaiškės, ar sostinės savivaldybė galės skirti kiek nors lėšų platformos remontui.

Savivaldybei - per brangu?

Kultūros klausimus kuruojantis sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius portalui teigė, esą sprendimas dėl paramos „KultFlux“ atstatymui bus priimtas ateinančių metų pradžioje. Tačiau 25 tūkst. litų esą gali būti per didelė našta prasiskolinusiam miestui.

„Šiais laikais ir tokia suma savivaldybei yra pakankamai reikšminga“, - sakė G.Babravičius.

„KultFlux“ meno platformą patvinusi Neris nuniokojo antradienį. Ledo luitai vis dar blokuoja priėjimą prie statinio iš Karaliaus Mindaugo tilto pusės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų