Netrukus registracija į sostinės darželius bus centralizuota

Sostinės savivaldybėje netrukus ketinama patvirtinti naują priėmimo į darželius tvarką, pagal kurią tėvai, registruodami vaiką į darželį, pildys tik vieną prašymą, užuot pateikę atskirus prašymus į kelis darželius, kaip buvo iki šiol. Prie tokios tvarkos bus pereita palaipsniui, prašymus jau pateikusiems tėvams naujų prašymų teikti nereikės, su jais iki vasario vidurio susisieks darželių vadovai, informuoja savivaldybė.

„Tokia sistema bus skaidresnė ir paprastesnė tėvams – jie matys, kurioje eilės į darželį vietoje yra vaikas, prašymą pildys vieną kartą, be to, centralizuota sistema leis savivaldybei aiškiau planuoti ir matyti, koks yra darželių grupių poreikis“, - sakė Edita Tamošiūnaitė, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Naujosios tvarkos projektas ketvirtadienį buvo pristatytas darželių direktorių susirinkime, centralizuotą priėmimo į darželius tvarką ketinama patvirtinti iki kovo.

Darželių grupės kol kas formuojamos pagal šiuo metu galiojančią tvarką. Tėvai, norintys užregistruoti vaiką į darželį, turėtų pateikti prašymą darželio, priskirto pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, vadovui. Po kovo 1 dienos, pagal esamus prašymus suformavus darželių grupes, bus paskelbtos laisvos vietos darželiuose, kurioms prašymai bus priimami centralizuotai – Vilniaus savivaldybėje.

Taip pat planuojama, kad pavasarį veiks ir elektroninė paslaugos versija – tėvai galės pateikti prašymą ir internetu, ir atvykę į Vilniaus miesto savivaldybę.


Šiame straipsnyje: darželiaiVaikų darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių