Nuteistas Teisingumo ministerijos iškabą sudaužęs vyras

Teisingumo ministerijos iškabą sudaužęs vyras nuteistas vienerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant dvejiems metams.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį J.K. už tai, kad birželio 28 dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, jis tyčia plyta sudaužė ant Teisingumo ministerijos pastato sienos buvusią iškabą ir taip padarė ministerijai 2570 litų turtinę žalą.

Teisme J.K. kaltę pripažino, jis paaiškino norėjęs išdaužyti Seimo langus, nes trūko kantrybė, vyras buvo nepatenkintas teisėsauga: Specialiųjų tyrimų tarnyba, Finansinių nusikaltimų tyrimo taryba, Teisingumo ministerija.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė nors ir nesunkų, tačiau įžūlų nusikaltimą, veikė tiesiogine tyčia, be to, jis baustas administracine tvarka, gydytas psichiatrijos ligoninėje, kur jam diagnozuotas emociškai nestabilaus tipo asmenybės sutrikimas.

"Atsižvelgiant į tai, kad nuteistasis J.K. prisipažino padaręs nusikaltimą, ankstesnis teistumas išnykęs, teismas daro išvadą, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad jis ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų ir bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo", - teigiama teismo pranešime.

Teismas nusprendė nuteistajam skirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti, įpareigojant J.K. per vienerius metus atlyginti nusikaltimu padarytą žalą - 2570 litų - Teisingumo ministerijos naudai bei neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.


Šiame straipsnyje: Teisingumo ministerijateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių