Pereiti į pagrindinį turinį

Orai Kaune: miestas panirs į stingdantį šaltį

2010-01-22 17:15
Orai Kaune: miestas panirs į stingdantį šaltį
Orai Kaune: miestas panirs į stingdantį šaltį / Skaitytojos Audronės nuotr.

Su didžiuliu šalčiu, šerkšnu padabinęs medžius artėja viduržiemis. Sausio 25-ąją barsukas verčiasi ant kito šono. Mūsų senoliai šią dieną mėgdavo spėlioti, kokia bus antroji žiemos pusė.

Buvo sakoma, kad tą dieną pabunda iš žiemos miego ir po mišką vaikštinėja barsukas. Jei jis pamato savo šešėlį (taip nutinka, jei diena būna saulėta), - išsigąsta, lenda atgal į savo olą, verčiasi ant kito šono ir parpia toliau. Tada antroji žiemos pusė būna šalta.

Jei diena pasitaiko niūri, debesuota, barsukas drąsiai šmirinėja po mišką ir jau nebemiega. Tai reiškia, kad žiemos pabaiga bus nešalta, o pavasaris - ankstyvas.

Tvirtinama: koks bus oras tądien po pietų, tokia būsianti ir antroji žiemos pusė. Būtų gerai, kad sausio 25-ąją šviestų saulė, nes tai žada gražią vasarą ir dosnius metus. Jei bus debesuota, tai duobkasiai turės daugiau nei įprasta darbo, o jei snigs ar lis, tai ne tik duona pabrangs. Metai bus neramūs, jei sausio 25-oji bus vėjuota.

Artėjantis savaitgalis, anot sinoptikų, bus labai šaltas. Kritulių nenumatoma, bus giedra. Šeštadienio naktį prognozuojamas 20 laipsnių, dieną 15 laipsnių šaltis Sekmadienio naktį temperatūra Kaune nukris iki 22, dieną bus apie 15 laipsnių.

Pirmadienį, kai barsukas versis ant kito šono, sinoptikai žada 22 laipsnių šaltį naktį ir 14 laipsnių dieną.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų