Pajudėjo žemės susigrąžinimas Vilniaus krašte

Piliečių nuosavybės teisių į žemę atkūrimas Vilniaus krašte įgauna vis didesnį pagreitį – visuose rajonuose sugrąžinta apie 90 proc. ir daugiau norimų atgauti žemės plotų.

Ypač didelis šuolis matyti Vilniaus rajone – jame dėl nuosavybės teisių atkūrimo priimtų sprendimų skaičius per metus išaugo beveik 20 kartų.

Nuosavybės teisių į žemę atkūrimas Vilniaus krašte yra viena iš priemonių, padedančių įgyvendinti 2012 metų Vyriausybės prioritetą – Vilniaus apskrities savivaldybių socialinę-ekonominę plėtrą.Vyriausybė yra pritarusi Piliečių nuosavybės teisių į žemę, mišką ir vandens telkinius atkūrimo Vilniaus rajone planui, pagal kurį 2012 metais būtų užbaigtas žemės grąžinimas natūra, o piliečių nuosavybės teisių į žemę, mišką ir vandens telkinius atkūrimo procesas Vilniaus rajone iš esmės būtų baigtas iki 2013 m. pabaigos.

Vilniaus rajone nuosavybės teisių į žemę atkūrimo dar laukia 6284 piliečių. Jie yra pateikę dokumentus atgauti žemės plotams, sudarantiems 14,2 tūkst. ha (12,88 proc. prašomos grąžinti žemės).

Įvertinus tuos atvejus, kai nuosavybės teisių negalima atkurti dėl pačių pretendentų kaltės, nuosavybės teisių atkūrimas Vilniaus rajone įgyvendintas 88,10 proc., Trakų rajone ir Elektrėnų savivaldybės teritorijoje – 98,66 proc., Švenčionių rajone – 96,14 proc., Šalčininkų rajone – 97,25 proc., lyginant su prašymuose nurodytu plotu.BNS,VD inf.


Šiame straipsnyje: žemės grąžinimassklypai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Revanšistai

Revanšistai portretas
Vilniuje, akmenuotame ir žvyruotame krašte, nebuvo dirbamų žemių, tvyrojo pelenai, karo liekanos. Respublikiniai keliai - apsodinti spygliuočiais medžiais. Vilnius turėjo mokslo-kultūros-istorijos įvaizdį. Kiekvienas darbas buvo apgalvotas, skirtas žmonių pasigėrėjimui, naudai. Privačių interesų piliečiai apsimeta nuskriaustais, tarsi karo metu kažkas jiems nepatiko, tarsi dabar jiems reikia atsirevanšuoti.

tačiau

tačiau portretas
Kaune negrąžinta ir dar net nuvogta iš žmonių visų tų žemėtvarkos specialistų Tokių vagių dar iki šiol niekas nematė ir negirdėjo, kaip ir visos valdžios nei matė, nei girdėjo, kad vyksta žmonių apvaginėjimas ir jau 21 metus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių