Palangos gatvėmis riedėjo spalvinga karvė

Palangiškiai ir poilsiautojai šeštadienio popietę turėjo galimybę pasigrožėti įspūdinga karve. Į kurortą ji atkeliavo iš Latvijos.

Didžiausia pasaulio meno paroda „Karvių paradas“ Lietuvoje pristatoma pirmą kartą. Palangoje vyko vienas iš jos renginių „Karvių turas“.

Į kurortą atvežta viena garsaus latvių menininko ištapyta karvė. Palangiškiai ir poilsiautojai skubėjo įsiamžinti su ja. Spalvinga eisena kartu su riedančia karve ėjo nuo centrinės kurorto aikštės Vytauto gatvė į Botanikos sodą. Praeiviai buvo supažindinami su meno kūriniu, kviečiami įsiamžinti, dalyvauti viktorinoje.

„Palangoje pasirodžiusi spalvinga natūralaus dydžio karvė – vienas iš 24 eksponatų, kurie birželio pabaigoje užplūs vieną pagrindinių Ventspilio gatvių. Šiais metais prie „Karvių parado“ prisidėjo per 20 menininkų iš Baltijos šalių: Latvijos, Estijos ir Lietuvos, kurie ištapė karvytes“, – pasakojo „Karvių turo“ organizatorius Oskars Slakota.

Didžiausia pasaulyje vieša meno paroda „Karvių paradas“ vyks birželio 30 dieną Ventspilyje. Spalvingų karvių banda užplūs Ostos promenadą.

Palangiškius ir miesto svečius vieną valandą džiuginusi karvutė iškeliavo į kitus Latvijos ir Estijos miestus. Greičiausiai ją pamatys Jūrmalos žmonės.

„Šis „Karvių turas“ po Baltijos šalis – tarsi menininkus vienijantis simbolis“, – tvirtino O.Slakota.

„Karvių paradas“ – tai didžiausia ir  sėkmingiausia vieša meno paroda, kurioje eksponuojami garsių menininkų dekoruoti karvių maketai. Unikaliais meno kūriniais virtusios karvės eksponuojamos miesto erdvėse, o galiausiai parduodamos aukcione. Surinkti pinigai skiriami labdaringiems sveikatos projektams. Ši paroda aplankė didžiausius pasaulio miestus tokius kaip Maskva, Londonas, Paryžius, Roma, Budapeštas.

„Karvių paradas“ Ventspilyje vyks antrą kartą. Šio miesto gyventojai spalvingas karves pirmą kartą išvydo lygiai prieš dešimt metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvidas buskis

arvidas buskis portretas
ccccccccccccccccc se dabar

hghghg

hghghg portretas
pasigailėtina užsienio kopuija

jo

jo portretas
Kopijoja paliubomu:) KITAIS METAIS DRAMBLI PARUODIS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių