Panemunės šile bus keliami pelėdiniai inkilai (papildyta)

Antradienį, vasario 7 dieną, Kauno Panemunės šile, grupė „Darom komanda Kaune“ organizuoja pelėdinių inkilų kėlimo akciją.

Inkilai bus keliami Gegučių ir Lakštingalų alėjų sankirtoje. Visų dalyvių laukia nauja patirtis ir karšta arbata. Taip pat organizatoriai siūlo pasiimti fotoaparatą ar video kamerą.

Kaip teigia organizatoriai, vėlyva žiema ir ankstyvas pavasaris – pelėdų tuoktuvių metas. Ilgiau užtrukus atlydžiui, jau vasario mėnesį naktimis galima išgirsti jų ūbavimus. Dažniausiai perėjimui pelėdos pasirenka išpuvusias dreves, juodųjų meletų iškaltus uoksus, daržinių pastoges. Kadangi senų, drevėtų medžių šalyje mažėja, nyksta ir seni ūkiniai pastatai, pelėdoms reikia iškelti inkilų. Vasaris – pats tinkamiausias tam mėnuo.

Paukščių mylėtojai Panemunės šile rinksis nuo 16 valandos.


Šiame straipsnyje: pelėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o kelinta valanda cia bus?

O

O portretas
kur galima rasti tokių inkilų brėžinius? Iškeltume savo sode, nes po to, kai prieš keletą metų gretimame parke buvo išpjauti visi seni medžiai, čia gyvenusios pelėdėlės kažkur pradingo. Gal į inkilą sugrįžtų? Bet niekas namuose nežino, kokie turėtų būti joms skirti inkilai ir kur / kaip rekomenduojama juos įtaisyti. Už informaciją iš anksto dėkojame.

z

z portretas
googlei tikrai yra info apie inkilus peledoms.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių