Pereiti į pagrindinį turinį

Po Z.Birštono išgertuvių bus tikrinama ir jo vadovo veikla

2011-03-24 19:04
Po Z.Birštono išgertuvių bus tikrinama ir jo vadovo veikla
Po Z.Birštono išgertuvių bus tikrinama ir jo vadovo veikla / Broniaus Jablonsko nuotr.

Trečiadienį neblaivus darbe pasirodęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Zenonas Birštonas ketvirtadienį atvyko į darbą, tačiau bylų nenagrinėjo.

Kaip portalui 1diena.lt sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Jolanta Krupičevičienė, Z.Birštonas į darbą atvyko, tačiau kol neaiškus Teisėjų tarybos sprendimas, jis teismo pirmininko Artūro Šumsko įsakymu yra nušalintas nuo bylų nagrinėjimo.

Ketvirtadienį šis teisėjas turėjo vienintelę bylą – terorizmu kaltinamos klaipėdietės Eglės Kusaitės. Jis šią bylą nagrinėja kartu su teisėjomis Jūrate Damanskiene bei Virginija Švediene. Šioje byloje Z.Birštoną kol kas pakeitė baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Artūras Pažarskis.

„Teisėjas Z.Birštonas yra savo darbo vietoje ir dirba“, - tikino J.Krupičevičienė. Paklausta, ką teisėjas dirba, jei yra nušalintas nuo bylų nagrinėjimo, teismo atstovė aiškino, jog jis turi ir kitų bylų, kuriose posėdžiai kol kas nevyksta.

Pasak J.Krupičevičienės, ryte, vos tik teisėjui pasirodžius darbe, su juo kalbėjosi teismo pirmininkas, tačiau A.Šumskas kol kas jokių sprendimų dėl savo pavaldinio nepriėmė. „Bus laukiama penktadienį vyksiančio Teismų tarybos posėdžio ir jo sprendimo“, - kalbėjo Vilniaus apygardos teismo atstovė.

Šis posėdis Nacionalinėje teismų administracijoje numatytas 10 val. Z.Birštono klausimas dienotvarkėje įrašytas paskutinis. Z.Birštoną išklausiusi Teisėjų taryba turės nuspręsti, ką atsakyti šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei, suabejojusiai ar teisėjo vardą pažeminęs Z.Birštonas toliau gali dirbti Teisėjo darbą.

Kaip portalui 1diena.lt sakė NMA darbuotojai, Z.Birštono dalyvavimas Teisėjų tarybos posėdyje yra privalomas.

Po incidento su Z.Birštonu pradėjo drebėti ir paties Vilniaus apygardos teismo pirmininko A.Šumsko kėdė.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas inicijavo Vilniaus apygardos teismo pirmininko veiklos neeilinį patikrinimą, kurio metu bus bandoma išsiaiškinti, ar A.Šumskas sugeba vadovauti Vilniaus apygardos teismo organizaciniam darbui.

Kaip pranešė Lietuvos apeliacinis teismas, tokį sprendimą E.Žironas priėmė reaguodamas į trečiadienio incidentą šiame teisme ir kilus abejonėms, ar šiame teisme tinkamai vykdomas vidinis administravimas aukštos teismo pareigūnų profesinės kultūros srityje. „Keliamos abejonės grindžiamos ir tuo, kad vakar dienos incidentą sukėlusiam teisėjui prieš ketverius metus jau buvo skirta drausminė nuobauda už teisėjų etikos normų pažeidimą – buvimą neblaiviu viešoje vietoje“, - teigiama teismo pranešime spaudai.

Tyrimo metu bus siekiama nustatyti, ar A.Šumskas ėmėsi visų priemonių, reikalingų užtikrinant aukštą pareigūnų profesinę kultūrą. Atlikus tyrimą, bus sprendžiama, ar yra pagrindų siūlyti apygardos teismo vadovui iškelti drausmės bylą. Tyrimas turi būti atliktas iki balandžio 24 d. 

Apie pradedamą tyrimą Lietuvos apeliacinis teismas taip pat informuos Prezidentūra ir Teisėjų taryba.

Kaip jau rašėme, trečiadienį darbe Z.Birštonas buvo aptiktas neblaivus. Jis sunkiai ėjo, nukrito nuo teismo laiptų, blogai orientavosi aplinkoje, tačiau nuvežus į policijos komisariatą teisėjui nustatytas tik lengvas girtumo laipsnis. Alkoholio matuoklis teparodė 0,59 promiles alkoholio. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų