Pereiti į pagrindinį turinį

Policija pradėjo tyrimą dėl I. Matijošaitienės nužudymo

2013-04-12 18:37
Policija pradėjo tyrimą dėl I. Matijošaitienės nužudymo
Policija pradėjo tyrimą dėl I. Matijošaitienės nužudymo / Tomo Raginos nuotr.

Pareigūnai į nelaimę, kuomet kaunietė verslininkė ir politikė Irena Matijošaitienė savo namuose patyrė mirtiną galvos traumą, pažvelgė nauju žvilgsniu – atliekamas tyrimas dėl tyčinio nužudymo, rašo lrytas.lt.

Kai kovo 15-osios rytą Kauno klinikose užgeso 55 metų I. Matijošaitienės gyvybė, prokurorai, pradėjo tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Tačiau dabar ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį – dėl tyčinio nužudymo. Įtarimai niekam nėra pareikšti, o reikšmingi pokyčiai byloje formaliai motyvuojami noru visapusiškai ištirti įvykį.

„Gal mirus žmogui teisėsauga visada atlieka tokias procedūras?“, – svarstė „Vičiūnų" grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis, kuriam žinia apie tyrimą dėl tyčinio nužudymo buvo naujiena.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis vėlų ketvirtadienio vakarą sakė, jog iškart po I. Matijošaitienės žūties ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl mirties priežasties nustatymo, bet praėjus vos kelioms dienoms po moters mirties tyrimas buvo perkvalifikuotas ir atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Nužudymas“.

Pasak pareigūnų, laukiama ekspertizės rezultatų dėl mirties priežasties. Galutinės išvados turėtų būti pateiktos maždaug po dviejų savaičių.

„Tai bus svarbus bylos epizodas, kuris nulems tolesnę tyrimo eigą“, – cituojamas tyrime dalyvaujantis pareigūnas.

Portalo delfi.lt kalbinti teisininkai užsiminė, kad pradėdami ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio nužudymo Kauno pareigūnai galėjo pradėti ar jau pradėjo operatyvinį Matijošaičių sekimą – gavę teismo sankciją jie gali klausytis pokalbių, vykdyti slaptą stebėseną bei gyvenamosiose ar negyvenamosiose patalpose įrengti slaptas vaizdo kameras.

Slapta įrengti kameras pareigūnai galėtų tik tirdami labai sunkius nusikaltimus – šiuo atveju tyčinį nužudymą.

Ar tokiomis procesinėmis teisėmis pareigūnai pasinaudojo, neskelbiama iki ikiteisminio tyrimo pabaigos, tai yra prilyginama valstybės paslapčiai.

V. Matijošaitis teigė, kad jo žmona, viena turtingiausių Lietuvos moterų, nuo laiptų namuose nukrito ankstų kovo 12-osios rytą. Dėl galvos smegenų tinimo jai buvo atliktos trys neurochirurginės operacijos.

Tačiau medikų kova dėl moters gyvybės baigėsi nesėkme. Moters organai buvo paaukoti Nacionaliniam transplantacijos biurui, o palaikai kremuoti.

Kauno apygardos prokuratūra portalą kaunodiena.lt informavo, kad oficialus pranešimas apie I. Matijošaitienės mirties aplinkybių tyrimą bus paskelbtas šiandien po pietų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų