Policija užtvėrė įvažiavimą į Klaipėdą: įkliuvo 5 girti vairuotojai

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje, nuo 6 val. iki 8.30 val., septyni Klaipėdos kelių policijos ekipažai, 15 pareigūnų, vadovaujami Kelių policijos biuro kelių patrulių kuopos II-o būrio vado Darijaus Malonės, užtvėrė pagrindinį įvažiavimą į uostamiestį. Vilniaus plente buvo tikrinamas atvažiuojančių į Klaipėdą vairuotojų blaivumas.

Apie pusę septynių ryto buvo sustabdytas automobilis „Audi 80“, kurio vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas - 1,74 prom. 1987 metais gimęs Dainius B. niekada nėra turėjęs vairuotojo pažymėjimo. Jis sakė išvakarėse susipykęs su žmona, buvo išvytas iš namų. Pasigėrė, važiavo į darbą, įkliuvo.

Netrukus pareigūnai vyriausiasis patrulis Artūras Zaboras ir vyresnysis patrulis Vygantas Čiaras netikėtai prasimankštino, kai jų stabdomo automobilio „Toyota Yaris“ vairuotojas nė nestabtelėjo prie laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“. Jis tik padidino greitį ir nuvažiavo link miesto. Kol pareigūnai nubėgo iki kelkraštyje stovinčio policijos automobilio „VW Tiguan“, įjungė variklį, švyturėlius, ir pasivijo bėglį, jis jau buvo spėjęs nuvažiuoti iki Baltijos prospekto. Pričiuptam vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,80 prom.

Vairuotojas Bronius, gim. 1961 m., paaiškino neva nesupratęs, kad yra stabdomas, o promilės organizme atsirado ryte išgėrus vaistų.

Tuo metu reido vietoje, iš karto dviejose eismo juostose buvo sustabdyti du neblaivūs vairuotojai. Algimantui A., gim. 1978 m., vairavusiam automobilį „VW Golf“, nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 prom., o pirmoje eismo juostoje automobilį „Audi 80“ vairavęs Kęstutis, gim. 1954 m., buvo kiek blaivesnis. Alkoholio matuoklis parodė, kad jo organizme - 1,02 prom.

Išsigelbėjo motociklininkas, kurio organizme rasta tik 0,10 prom. alkoholio, tačiau už jo automobilį „Peugeot 406“ vairavusiam Evaldui G., gim. 1968 m., nepasisekė - jo organizme rasta 0,60 prom. alkoholio.

Per daugiau kaip dvi valandas į Klaipėdą neįvažiavo 5 neblaivūs vairuotojai. Dar 6 buvo lengvai įkaušę, bet draudžiamos normos nepasiekė. Keturi piliečiai nubausti, kad važiavo automobiliais, kuriems neatlikta techninė apžiūra, vienas iki policijos kordono sugebėjo privažiuoti neprisisegęs saugos diržo.

Reido pabaigą vainikavo sustabdyto automobilio „Audi“ vairuotojas, kuris valstybinius numerius buvo nusipiešęs ant kartono lakšto. Sako, numerius pavogė namo kieme Gargžduose, tačiau vagystė neregistruota policijoje, todėl jaunuoliui teks sumoketi pusę minimalios baudos - 50 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Tai aišku,kodėl tiek avarijų įvyksta.....šitiek nusilpusių "drąsuolių" kelyje.Įdomu tie gaideliai su promilėm darbe dirba,negi niekas nepastebi koks atvažiuoja į darbą ir ką veikia darbo metu,ar dirba ,ar tik " sveikatą taiso " ? Toks ir vėl grįžta su promilėm...Baisu ! Daugiau tokių reisų. Tokie vairuotojai-gaideliai,tai tik bėdos pridaro,bestijios :)

Finas

Finas portretas
Cia daugiau pachmelas garavo nei jie ten gere nuo ryto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių