Prieš Kalėdas visoje Lietuvoje urėdai nemokamai dalys eglių šakas

Ne vienos Europos šalies apklausos rodo, kad per šias Kalėdas žmonės tenkinsis ne tik kuklesniu šventiniu stalu, bet ir eglutės šaka, nes įprastos Kalėdų eglutės gali nebeįpirkti.

Maža to, dėl sumažėjusios pasiūlos eglutės šiemet brangs. Tačiau papuošti namus eglės šakas Lietuvos gyventojams nieko nekainuos. Mat šiemet LR Aplinkos ministerija, Generalinė miškų urėdija kartu su visomis šalies miškų urėdijomis rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu dovanos eglių šakas Lietuvos gyventojams.

Tiesa, šia akcija siekiama ne žmonių pinigines nuo išlaidų šventiniam medeliui apsaugoti, o paskatinti atsigręžti į gamtą. Mat kiekvienais metais nemažai skarotojų taip ir lieka nepapuoštos, o po švenčių į šiukšlynus atgula. Be to, nemažai tautiečių eglutę patys išsikerta, mat prekeivių siūlomų neįperka, ir taip žaloja mišką.

Kad į namus ir miškus atkeliautų džiaugsmas, urėdai tiesiog padovanos eglių šakas. Jų ieškokite gruodžio 18 dieną, nuo 13 iki 18 valandos visoje Lietuvoje, miestų ir miestelių aikštėse.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių