Prokurorai sprendžia, ką daryti su N.Venckiene

Prokurorai ne anksčiau kaip vasario pradžioje nuspręs, ar yra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą teisėjos Neringos Venckienės atžvilgiu dėl teismo sprendimo perduoti Drąsiaus Kedžio dukrą motinai nevykdymo.

Generalinė prokuratūra patvirtino sausio pradžioje gavusi motinos Laimutės Stankūnaitės pareiškimą.

„Pareiškimas nagrinėjamas Baudžiamojo persekiojimo departamente. Šiuo metu atliekami pareiškimo patikslinimo veiksmai. Sprendimas (dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo) bus priimtas ne anksčiau kaip vasario pradžioje“, – pranešė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyrius.

Norint patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, prokurorams reiktų Seimo sutikimo. Pertraukoje tarp Seimo sesijų sutikimą turėtų duoti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tuo tarpu Kėdainių rajono apylinkės teismas gavo antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą dėl leidimo taikyti prievartą – teismo prašoma leisti iš N.Venckienės namų prievarta paimti jos globojamą mergaitę.

Teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas BNS sakė, kad teismas sprendimą priims penktadienį, antstolės prašymas bus išnagrinėtas rašytinio proceso tvarka šalims nedalyvaujant.

Pasak V.Kontratjevo, teismo sprendimas dėl leidimo taikyti prievartą bus galutinis ir neskundžiamas.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės globojamą jos velionio brolio D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą perduoti jos motinai.

Iki šiol šis sprendimas nėra įvykdytas. N.Venckienė teigia, kad mergaitė atsisako išvykti pas motiną.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kad nieko nenuspręs,nes bijo J.E

pati prigalvojo

pati prigalvojo portretas
nesamoniu,o kenteti vercia mergaite ,kaip ji elgtusi ,jei jos vaikas taip butu ,ju ir patvoriniu tampomas,viesinamas,is jo butu tyciojamas,kaip ji darro stankunaites dukrai ir skelbia ,kad is meiles,uzdare kalejime.

Virgis

Virgis portretas
Jei jiems pavyks paimti mergaitę, tada bus metamos visos jėgos pabaigti sužlugdyti Neringą, nes nesužlugdyta ji manau ir toliau ieškotų teisybės. Stiprybės jai ir mergaitei.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių