Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys

2009-12-03 19:49
Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys Prokurorai žadėjo išklausyti, bet kalbėjo patys

Susitikime su Kauno prokurorais tikėjęsi gauti patarimų, kaip spręsti žemiškas problemas, kauniečiai buvo priversti klausyti paskaitos apie prokuratūros funkcijas, uždavinius ir veiklos rezultatus.

„Kauno prokuratūrų vadovai susitinka išklausyti gyventojų problemas“ - taip pavadintą pranešimą šią savaitę, besirengdamos trečiadienio susitikimui su kauniečiais, išplatino Kauno prokuratūros.

Tačiau nė vienam kauniečiui nebuvo suteikta galimybė pasisakyti, papasakoti prokurorams, kokios problemos jį slegia.

Susirinkusiesiems buvo išdalyti popieriaus lapeliai, ant kurių buvo galima užrašyti klausimus. Vėliau prokurorai, pasiskirstę pagal kompetencijos sritis, žadėjo pateikti atsakymus.

Atėjo maždaug šimtas

Apie 18 valandą Mykolo Riomerio universiteto Kauno policijos fakulteto salė, kurioje tuo metu turėjo prasidėti susitikimas, buvo pustuštė. Renginio organizatoriai paprašė susirinkusiųjų kantriai palaukti daugiau galbūt vėluojančiųjų, mat iš pradžių renginio vieta buvo paskirta kita. Likus dienai iki susitikimo su prokurorais pranešta, kad renginys vyks ne Kauno miesto savivaldybės patalpose.

Po penkiolikos minučių salė nežymiai papilnėjo - susirinko maždaug šimtas žmonių.

Pirmiausia pranešimą perskaitė „Jungtinio demokratinio judėjimo“ pirmininkas Kęstutis Čilinskas.

Teisininkas džiaugėsi, kad pirmąkart piliečiams pavyko užmegzti dialogą su prokurorais.

Priminė teorijos paskaitą

Vėliau tribūna suteikta Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui Kęstučiui Betingiui, Kauno rajono apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui Tomui Staniuliui ir apygardos Civilinių bylų skyriaus vyriausiajam prokurorui Haroldui Urbonavičiui.

Kiekvienas iš jų kauniečiams išsamiai pasakojo apie prokuratūros veiklą, funkcijas, tikslus, pateikė atitinkamų laikotarpių veiklos ataskaitas, aiškino, kaip vykdomi tyrimai, kodėl jie užtrunka ilgiau negu piliečiams norėtųsi.

Dvi valandos teisės teorijos daliai kauniečių pasirodė neįdomios, todėl kai kurie iš jų pasipiktino ir laidydami replikas išėjo. Kiti kantriai sėdėjo ir laukė, kol prokurorai pereis prie klausimų-atsakymų dalies.

Jai prasidėjus, maždaug prieš 20 valandą, K.Betingis pranešė, kad į daugelį klausimų atsakyti negalės, nes baudžiamųjų bylų viešai aptarinėti negalima. Pluoštą kitų klausimų atidėjęs į šoną jis patarė žmonėms numatyta tvarka kreiptis į atitinkamas institucijas ir teikti skundus bei prašymus.

Ne paskutinis susitikimas

K.Betingis garsiai perskaitė klausimus, kuriuos būtų galima pavadinti filosofiniais: „Kada išauš ta diena, kai teisėsauga dirbs žmonių labui?“, „Kodėl teisėsauga miega?“, „Kada žadate kovoti su korupcija?“, „Kada pradėsite dirbti?“. Pateikęs statistikos apie prokurorų užimtumą, teismui perduotas bylas ir pasamprotavęs apie galimybes gerinti prokuratūros darbą, jis padėkojo už klausimus ir pažadėjo per kitus susitikimus, jeigu tokių būtų, papasakoti daugiau. Susitikimo organizatoriai jam įteikė gėlių.

„Tikėjomės visai kitokio susitikimo, - piktinosi Dainavos mikrorajono gyventoja. - Čia kaip studentams perskaitė paskaitą ir visiškai nekalbėjo apie tai, kas mums šiandien rūpi“.

Susitikimą su Kauno prokurorais po lapkričio 28 d. Vienybės aikštėje surengto mitingo prieš oligarchus inicijavo piliečių akcija „Jungtinis demokratinis judėjimas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų