Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ restorano virtuvėje rado 26 kg įvairių maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę, teigiama pranešime spaudai.
Be to, nustatyta eilė kitų maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų. Pavyzdžiui, maisto žaliavos ir pusgaminiai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinama tinkama jų saugojimo temperatūra. Kai kurie pusgaminiai nepaženklinti, todėl neįmanoma nustatyti jų pagaminimo datos. Patiekalai restorane gaminami nesilaikant įmonės patvirtintų receptūrų ir technologinių aprašymų. Nustatyta ir bendrų higienos reikalavimų, keliamų patalpoms, inventoriui ir personalui, pažeidimų.
Įmonės atsakingam darbuotojui skirta piniginė bauda ir nurodyta visus nustatytus trūkumus nedelsiant pašalinti. Patikrinimo metu rasti produktai su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais sulaikyti ir bus sunaikinti utilizavimo įmonėje
Naujausi komentarai