Rasta dalis kontrabandinių rūkalų, pavogtų iš muitininkų

Prieš dvi savaites iš muitininkų saugomo Panemunės sandėlio pavogto kontrabandinio krovinio  likučiai kriminalistų aptikti vienoje Tauragės rajono sodyboje.

Operatyvininkai Žygaičių kaime, vienoje sodyboje, aptiko beveik šimtą dėžių su kontrabandinėmis  cigaretėmis. Sodybos ūkiniame pastate buvo sukrautos dėžės su „Jing Ling“ ir „Sovereign“ cigaretėmis, pažymėtomis rusiškomis banderolėmis. Tai tik maža dalis dingusio krovinio, iš viso buvo pavogta 600 dėžių su cigaretėmis.

Sodyboje kratą atlikę pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius. Visi  jie – vietos gyventojai, policijai žinomi.

Jų tapatybės bylą tiriantys pareigūnai neatskleidžia šių vyrų tapatybės ir vaidmenų vienoje skandalingiausių kontrabandos grobimo byloje.

Klaipėdos apygardos vyriausiais prokuroras Giedrius Danielius tikino, kad prokuratūra įvykio nekomentuoja.

„Dėl nusikaltimo specifikos ir įvykio vietos“, – aiškino prokuroras.

Skandalinga kontrabandinių cigarečių vagystė buvo įvykdyta lapkričio 10-osios naktį.

Tai, kad iš muitinės sandėlio pavogtas dviejų milijonų litų vertės krovinys paaiškėjo tik tuomet, kai Šilutėje buvo rastas vilkikas, kuriuo buvo gabentas krovinys. Geležinkelio stoties rajone Šilutėje vilkikas buvo aptiktas praviromis durelėmis, jame pasiliko tik šokolado glazūros krovinys, cigaretes nusikaltėliai išsigabeno.

Rezonansinėje byloje aiškinamasi ne tik vagystės aplinkybės, bet ir muitininkų piktnaudžiavimo tarnyba faktai.

Pareigų neteko du Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai. Iš pareigų atleisti Panemunės kelio posto viršininkas Robertas Mileris ir naktį, kai iš kelio posto saugomos teritorijos dingo vilkikas, budėjusios pamainos viršininkas Admontas Samalius.

Dar du pareigūnai pažeminti pareigose - Panemunės kelio posto viršininko pavaduotojas J.Pūkas ir posto pamainos viršininkas Z.Brežinskis

Dėl įvykio Panemunės kelio poste atliekami dar du tyrimai: policijos, muitinės ir prokuratūros – dėl nusikalstamos veikos, ir Muitinės departamento – dėl kitų susijusių su šiuo įvykiu aplinkybių.

Plačiau skaitykite trečiadienio dienraštyje.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių