Rinkliavos nesusimokėjusių pažeidėjų nebaus ir kovą

Vairuotojai, kurie nesumokės rinkliavos už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose, nebus baudžiami ir kovą. Kadangi savivaldybė nespėja išduoti leidimų, nuspręsta pratęsti pereinamąjį laikotarpį.

Kontrolieriai bausti pažeidėjus, kurie nesusimokėjo rinkliavos už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose turėjo pradėti bausti nuo kovo.

Tačiau savivaldybė viešosios įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ nurodė atidėti terminą ir vykdyti tik situacijos stebėjimą kaip vasarį. Toks sprendimas susijęs su leidimų išdavimu.

„Tvarka bus tokia kaip vasarį. Kad sumokėta rinkliava daugiabučio namo kieme pripažinsime, jei bus padėtas senas leidimas, prašymas išduoti naują leidimą ar kvitas, kuriame už jį sumokėta“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas tvirtino, kad savivaldybė jau yra išdavusi 1 tūkst. 800 lengvatinių metinių leidimų. Savo eilės laukia dar tiek pat žmonių.

Pasak R.Armono, specialistai per dieną išrašo apie 50-60 leidimų. Dabar leidimai išduodami žmonėms, kurie kreipėsi prieš daugiau nei mėnesį.

„Vėluojame. Trūksta pajėgų“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Dar daugiau lengvatinių leidimų bus išduota, jei miesto taryba pritars rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkos pataisoms.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad bus siūloma, jog lengvatinius metinius leidimus, kuris pirmam automobiliui kainuoja 5, o antram 250 litų, mašinas statyti kiemuose ir aplink namą 200 metrų galėtų įsigyti ne tik gyventojai, juridiniai asmenys, bet ir komercinę veiklą vykdantys fiziniai asmenys.

100 litą kainuojantį lengvatinį metinį leidimą, su kuriuo galima nemokamai statyti mašiną visoje zonoje, siūloma regiono savivaldybių asociacijos narėms, miesto tarybos nariams, sveikatos priežiūros įstaigoms, miesto garbės piliečiams, kultūros magistrams ir žmonės apdovanoti už metų darbus.

Taip pat numatoma 50 proc. nuolaida rezervuotoms vietoms įmonėms, kurios savo lėšomis įsirengė aikšteles ir pateikė tai įrodančius dokumentus. Siūlomi pakeitimai miesto tarybos nariams svarstyti bus pateikti kovo 21 dieną vyksiančio posėdžio metu.

Jei siūlymams bus pritarta, prognozuojama, kad lengvatinius leidimus turės galimybė gauti dar apie 1 tūkst. žmonių. Pernai pagal anksčiau galiojusią tvarką lengvatinių metinių leidimų buvo išduota 2 tūkst.


Šiame straipsnyje: automobilių stovėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet uzknisa

 Bet uzknisa portretas
Prisidaro sau darbo ir vargsta.5lt vertes leidimas turetu but isduotas per 5 min,cia ne komercija verstis leidimas,kam taip sudetingai tuos leidimus isdavinet,prie ruso i uzsieni isvaziuot paprasciau buvo....greit mes ta valdzia perrinksim...nebvargkit....pasiilsekit....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių