Santariškių klinikose – tarptautinių korporacijų atstovų desantas

Vilniuje pirmadienį jau trečią kartą rinkosi tarptautinių korporacijų vadovai, kad patartų Vyriausybei, kaip per kelerius metus padvigubinti užsienio investicijas.

Šis susitikimas išskirtinis tuo, kad jis vyksta Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose – besikuriančiame Lietuvos medicinos ir sveikatinimo paslaugų centre.

Susipažinę su Santariškėse esančia naujausia medicinos technine įranga ir padiskutavę su specialistais, „Microsoft“, „Bonnier“, ,,TeliaSonera”, „Kesko“, „Siemens“, „Ernst&Young“, „Strategic Staffing Solutions“ ir kitų korporacijų aukščiausi vadovai aptars 2010–2020 m. Investicijų pritraukimo strategiją. Investicijų patarėjų komisijos posėdžiui pirmininkaus ūkio ministras Dainius Kreivys, su investuotojais taip pat susitiks šalies premjeras Andrius Kubilius.

„Iki 2015 metų siekiame tapti Šiaurės Baltijos regiono paslaugų centru, o medicinos ir sveikatinimo paslaugų centras – viena iš patraukliausių galimybių. Nuo arklo turime pereiti prie mėgintuvėlio. Pasaulinio lygio investuotojų komanda Lietuvai patars, kaip tai padaryti“, – sakė ūkio ministras Dainius Kreivys.

Investicijų patarėjų komisija diskutuoja, kaip tinkama linkme nukreipti specialistų rengimą, išlaikyti gabiausius specialistus, populiarinti tiksliuosius ir gamtos mokslus. Bus kalbama, kaip plėtoti susisiekimo infrastruktūrą, inovacijas, mokslinius tyrimus ir eksperimentinę veiklą, taip pat bus aptarti žemės, statybų ir pramoninių parkų klausimai.

„Vyriausybė per penkis šių metų mėnesius pasirašė penkias bendradarbiavimo sutartis ir ketinimų protokolus. Nuo šių metų sausio jau paskelbta apie 12 naujų investicinių projektų Lietuvoje, 5 iš jų inicijavo Ūkio ministerija ir „Investuok Lietuvoje“, tarp jų – „Western Union“, „Barclays“, IBM“, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Pasaulinės tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų bazės „FDiMarkets.com“ duomenimis, 2010 m. pagal pasirašytus susitarimus su Ministru Pirmininku ir ūkio ministru numatoma įsteigti bent 400 darbo vietų. Pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketina steigti Lietuvoje savo pasaulinį paslaugų centrą, tarptautinė kompiuterių, technologijų ir IT korporacija IBM – mokslinių tyrimų centrą, ventiliacinių sistemų gamybos grupė „Systemair“ Ukmergėje investuos į naują gamyklą, ,,Moog Medical Devices" ketina įkurti modernų Europos mokslinių tyrimų ir technologijų paslaugų bei produktų plėtros centrą, o SEB planuoja plėsti operacijų padalinio Lietuvoje veiklą. Kovą „Barclays“ pasaulinės mažmeninės bankininkystės padalinys Vilniuje oficialiai atidarė Technologijų centrą ir paskelbė apie jo plėtrą – planuojamą įkurti kontaktų ir duomenų apdorojimo centrą.


Šiame straipsnyje: Santariškių klinikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių