Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį Vilniuje - ekologiškų produktų paroda

2011-03-24 17:57
Savaitgalį Vilniuje - ekologiškų produktų paroda
Savaitgalį Vilniuje - ekologiškų produktų paroda / Laimučio Brundzos nuotr.

Šį savaitgalį, kovo 25-27 dienomis, Vilniuje vyks pirmoji Lietuvoje tarptautinė ekologiškų ir natūralių produktų bei aplinkosaugos paroda-mugė „Greenshow 2011”.

Jos metu prekybos centre „Ozas“ aplinkai draugiškas prekes ir paslaugas pristatys 40 įmonių bei organizacijų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, vyks „Geriausio ekologiško gaminio“ ir „Geriausio žalio projekto“ apdovanojimai, o vilniečiai ir sostinės svečiai turės galimybę išbandyti elektra varomas ir hibridines transporto priemones, tarp kurių – ir pirmasis Lietuvoje pagamintas elektromobilis.

„Organizuodami ekologiškių prekių parodą siekiame į vieną vietą suburti ekologiškais produktais, aplinkosauga ir alternatyvios energijos šaltiniais besidominčius vartotojus ir prekybininkus iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities, sukuriant jiems palankią erdvę ekologiškos kultūros bei ekologiško gyvenimo būdo puoselėjimui“, – sako vienos iš parodos organizatorių atstovė.  

Pasak jos, penkiasdešimtyje parodos stendų ir paviljonų bus pristatomi ekologiški maisto produktai, kosmetika, valymo priemonės, alternatyvūs energijos šaltiniai, statybinės medžiagos.

Vienas įdomiausių parodos akcentų – lankytojams suteikiama galimybė iš arti apžiūrėti ir išbandyti eko automobilius: kol kas vienintelius Lietuvoje perdirbtus elektra ir bioetanoliu varomus „Honda CRV“, pirmąjį šalyje pagamintą elektromobilį „Jonelis“, hibridinį serijinį „Toyota Prius“ modelį, elektra varomus motorolerius ir motociklus bei dviračius.

Parodos metu taip pat vyks ekologiškų produktų gaminimo bei vartojimo kultūros pamokėlės, konferencijos, produktų pristatymai ir degustacijos, jaunųjų atlikėjų koncertai, parodos bei filmų seansai.

Kino centre parodos lankytojai galės nemokamai žiūrėti filmus: „Gyvybės magiją“, režisuotą J. Lingio, „Kai jūra skalauja krantus“, jo kūrėjui V. Jankevičiui festivalyje „Ugnies dvasia“ („Chanty Mansijske“, Rusijoje) atnešusį geriausio režisieriaus apdovanojimą, bei James Golquhoun ir Laurentine Ten Bosch Australijoje filmuotą dokumentinę juostą „Esi tas, ką valgai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų