Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininko būstas - ne varguolių akims

2013-03-09 16:08
Seimo pirmininko būstas - ne varguolių akims
Seimo pirmininko būstas - ne varguolių akims / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas jau pradėjo kraustytis į atnaujintą ir praplėstą valdišką būstą. Tačiau jis - ne žurnalistų ir visuomenės akims.

„Tai mūsų saugomas objektas. Ten įdiegtos apsaugos sistemos, kurių pašalinė akis neturėtų matyti. O iš nuotraukų bus visiems matyti, kas ten padaryta ir kaip Seimo pirmininkas saugomas – kur jo gyvenamoji vieta, kur miegamasis, kur darbo kambarys, į kurią pusę langai“, - sakė dienraščiui „Lietuvos rytas“ Vadovybės apsaugos departamento vadovas Rymantas Mockevičius.

Tačiau prieš kelerius metus žurnalistai buvo pakviesti apžiūrėti Vyriausybės vadovo ir prezidento įrengtų rezidencijų Turniškėse.

Remonto darbai Seimo viešbučio penktajame aukšte, kur įsikurs V. Gedvilas, užvirė praėjusių metų pabaigoje. Darbininkai dirbo net per šventes.

Prieš tapdamas Seimo pirmininku V. Gedvilas gyveno viešbučio dviejų kambarių bute. Po rekonstrukcijos prie šio būsto prijungti dar du kambariai, kuriuose glausis ir sargybiniai.

Seimo kanceliarijos vadovai iki šiol negali atsakyti, kiek mokesčių mokėtojams atsieis šie pertvarkymai.

Įstatymai numato, kad rezidencija priklauso prezidentui, ji gali būti skiriama ir premjerui. Bet niekur nėra užsiminta apie rezidenciją Seimo pirmininkui.

„Tai jokia rezidencija, o tiesiog bendrabutyje įrengtos patalpos, kuriose galėtų gyventi Seimo pirmininkai“, – aiškino Seimo kanceliarijos vadovo pavaduotojas Gedeminas Aleksonis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų