Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininko mokykla švenčia 30-metį

2008-12-08 18:40
Seimo pirmininko mokykla švenčia 30-metį
Seimo pirmininko mokykla švenčia 30-metį / Baltupių vidurinės mokyklos ženklas

Šiandien Vilniaus Baltupių vidurinėje mokykloje vyks renginys „Pasodink medį, užaugink...“. Šioje mokykloje mokėsi ir dabartinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, aktorius Gediminas Storpirštis, dainininkas Lukas.

Vilniaus Baltupių vidurinė mokykla kitąmet minės 30-ies metų jubiliejų. Ne tik šia, bet ir artėjančio tūkstantmečio vardo minėjimo proga, dar prieš perkopiant 2009-ųjų slenkstį mokykloje organizuojamas renginys „Pasodink medį, užaugink...“ Jis vyks šiandien 18 val.

Baltupių mokyklos pradinukų mokytoja, mokyklos folkloro ansamblio „Pemenėliai" vadovė ir Baltupių bendrijos pirmininkė Nijolė Kutkienė  portalui sakė, kad tokia renginio tema pasirinkta todėl, kad medis žmogų lydi nuo gimimo iki mirties - nuo medinio lopšio iki karsto. Renginio pavadinime po žodžiu „užaugink" padėtas daugtaškis, nes kiekvienas žmogus turi pats nuspręsti, ką jis nori nuveikti savo gyvenime, tačiau, kad būtina nuveikti kažką gero, negali kilti jokių abejonių.

Renginio metu koncertuos folkloro ansamblio „Piemenėliai" ir mokyklos antrosios klasės mokiniai, ansamblis „Šypsenėlė", pasirodymą parodys Baltupių savivaldos centro „Cedronas" teatro būrelis.

Bus pristatyta mokyklos ir vaikų darželio „Šermukšnėlė" vaikų piešinių paroda apie medžius, įspūdinga mokytojo Alberto Krūminio medžio gumbų dirbinių kolekcija.

Nijolė Kutkienė  pristatys tautinių medžių karpinių, papasakos apie medžių gydomąsias savybes, įdomius pasaulio medžius, su medžiais susijusią mitologiją.

Po renginio visi susirinkusieji bus vaišinami medžių derliumi - obuoliais, riešutais ir ąžuolo gilių kava.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų