Šeštadienį Palangoje – sveikuoliškos ruonių maudynės

Šeštadienį, į Baltijos  pajūrį suplauks žiemos maudynių mėgėjai iš visos Lietuvos, nepabūgę šaltuko bei pasiryžę dalyvauti jau kelis dešimtmečius skaičiuojančioje kasmetinėje šventėje „Palangos ruoniai-2013". Į žiemišką Baltiją ties jūros tiltu sveikuoliai panirs 15 val.

Gausų šias maudynes stebinčių smalsuolių būrį gerokai pagausins Palangos svečiai, dalyvausiantys savaitgalį šurmuliuosiančioje jubiliejinėje, dešimtojoje kurorto šventėje „Palangos stinta“.

Nuo penktadienio iki sekmadienio vykstančioje sveikuolių šventėje vyks konferencija „Sveikatingumo metai - patirtys, virsmai ir idėjos“, „Šok į eketę“ nuotraukų konkurso apdovanojimai, Palangos grubiojo teatro spektaklis „Goodbye my love“ bei kiti įdomūs susitikimai.

Konferencijoje pranešimus pristatys ir diskusijoje apie Lietuvos sveikatingumo metų tikėtinus rezultatus diskutuos Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas, ilgametis maudynių organizatorius Dainius Kepenis, medicinos mokslų daktaras ir aktyvus visuomenininkas Aurelijus Veryga, 2013-ųjų - Sveikatingumo metų paskelbimo idėjos autorius ir iniciatorius Juozas Dapšauskas ir kiti.

Sveikatingumo metų vasario atsparumo ir grūdinimosi mėnesį maudynės jau vyko Joniškyje, Biržuose, Ukmergėje, o Šilalėje, Marijampolėje, Vilkaviškyje, Šakiuose, Lazdijuose ir kituose miestuose toliau banguos maudynių bangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jolka.joz

jolka.joz portretas
1997m. buvau ruoniu sventeje. Daug zmoniu atbego, nusirenge, o kaip pasmirdo prakaitu. Jura uzsalusi, pasituske balose. Nekoks vaizdelis.Jau geriau nevaziuosiu prie juros, kur maziau zmoniu ir pabusiu su seima ir gamta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių