Pereiti į pagrindinį turinį

Šimtametis skaito laikraščius ir prižiūri katiną

2008-10-08 14:42
Šimtametis skaito laikraščius ir prižiūri katiną
Šimtametis skaito laikraščius ir prižiūri katiną / krs.lt nuotr.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas šiandien pasveikino Garliavos apylinkių seniūnijos gyventoją Antaną Redeckį, kuriam sukanka 100 metų.

Antanas Redeckis gimė 1908 m. spalio 7 d. Šiaulių apskrityje, Gruzdžių valsčiuje, Šiupylių kaime. Šiuo metu jis gyvena Rinkūnų kaime, Garliavos apylinkių seniūnijoje.

Šimtametis yra baigęs 4 klases. Šeimą sukūrė būdamas 32 metų, užaugino sūnų ir dukrą. Dukra sukūrusi savo šeimą, anūkai jau dideli, o sūnus viengungis. Nemažai metų A.Redeckis tarnavo pas ūkininkus Latvijos respublikoje. II Pasaulinio karo metu dirbo Kauno miesto pašte.

Po karo visa šeima išvyko uždarbiauti į Kareliją, dirbo miško pramonėje apie 5 metus,  po to vienas išvyko dirbti į Kazachstaną, ten praleido apie 10 metų. Iš Kazachstano grįžo gyventi į Rinkūnų kaimą. Žmona mirė 1988 m.

A.Redeckis gyvena su dukros šeima. Dalyvaudavo įvairiose šventėse, vakaronėse, labai gražiai dainuodavo. Kartais dar ir dabar uždainuoja liaudiškas dainas, pašmaikštauja, peržiūri spaudą, rūpinasi savo augintiniu - katinu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų