Pereiti į pagrindinį turinį

Smegduobę Šilo g. sutvarkė, bet nuo naujų neapsaugojo

2012-07-25 19:42
Smegduobę Šilo g. sutvarkė, bet nuo naujų neapsaugojo
Smegduobę Šilo g. sutvarkė, bet nuo naujų neapsaugojo

Smegduobė Šilo gatvėje sutvarkyta, tačiau nuo naujų smegduobių sostinėje niekas neapsaugotas. Bent jau tol, kol nebus sutvarkyti lietaus kanalizacijos vamzdynai.

Sutvarkė per kelias dienas

Pasak Vilniaus savivaldybės komunalinių paslaugų įmonės „Grinda“ vadovo Algimanto Vilūno, Šilo gatvėje liepos 12 d. atsiradusi smegduobė buvo sutvarkyta per porą dienų.

Šiuo metu toje vietoje kelio ruožas yra visiškai išlygintas, o virš jo patiestas naujas asfalto sluoksnis.

„Smegduobė buvo sutvarkyta, kaip tuomet buvo ir žadėta jau šeštadienį. Dar po kelių dienų buvo paklotas naujas asfaltas“, - teigė „Vilniaus dienos“ pašnekovas.

Priežastis - seni vamzdynai

A.Vilūnas tvirtino, kad šioje vietoje problemų su smegduobėmis anksčiau nėra buvę. Tačiau pripažino, kad daug bėdų Šilo gatvėje sukelia pasenę lietaus kanalizacijos vamzdynai.

„Tokių atvejų šioje vietoje anksčiau nebuvo pasitaikę. Vis dėlto problemos priežastis aiški. Šilo gatvėje 4-5 metrai po žeme sukloti seni bearmatūriai vamzdynai, kurie susidėvėję. Toje vietoje, kur atsivėrė smegduobė, yra įtrauktas maždaug 50 metrų ilgio naujas plastikinis vamzdynas, kuris turi tarnauti ilgai ir ateityje toks atvejis šioje vietoje neturi pasikartoti“, - teigė A.Vilūnas.

Anot pašnekovo, panašių problemų, kaip Šilo gatvėje gali nutikti ir kitose sostinės vietose. Tiesa, savivaldybės atstovas negalėjo pažadėti, kad smegduobių kaltininkai – seni vamzdynai, artimiausiu metu bus pakeisti.

„Seni vamzdynai yra ne tik Šilo, bet ir Antakalnio, Architektų gatvėse. Žinoma, bus ieškoma galimybių juos keisti‘, - pažadėjo „Grindos“ atstovas.

Problemų pastebėjo anksčiau

„Vilniaus dienos“ kalbinti netoli Šilo gatvės gyvenantys žmonės teigė, kad problemų dėl išplauto grunto šioje vietoje buvę ir anksčiau. Kas rytą į darbą Šilo gatve važiuojanti Monika prisiminė, kad kasmet po stipresnės liūties skirtingose gatvės atkarpose įdubdavo asfalto danga.

„Aišku, šioje vietoje lyg ir nebuvo bėdų Tačiau 30 metrų upės link po lietaus įgriūdavo asfaltas. Būdavo, atitverta ir kasmet komunalininkai tvarkydavo“, - teigė pašnekovė.

Monikos nuomone, kaltas gruntas – po asfaltu esantis smėlis kaskart palijus vis labiau išplaunamas.

„Tą patį sakė ir mano vyras, ir man taip atrodo. Kai asfaltas įgriūdavo, matydavosi, kad ten yra smėlis. Matyt, kažkur vanduo skverbdavosi, po truputį plaudavo. O kai daugiau išplauna, tai ir įgriūna kelias“, - dėstė moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų