Sniegas sostinės kiemuose šiemet bus valomas

Valdininkai žada, kad šiemet gyventojams nereikės patiems mojuoti kastuvais. Jau šiomis dienomis daugiabučių kiemuose turėtų būti pradėti sniego valymo darbai.

Praėjusią žiemą buvo nuspręsta taupyti miesto pinigus ir sniego kiemuose nevalyti. Miesto vadovai tuomet skaičiavo, kad per mėnesį tokiu būdu galima sutaupyti iki 0,5 mln. litų, o gyventojai buvo raginami patys imti į rankas kastuvus ir išvalyti kiemus nuo sniego.

Šiemet viskas turėtų būti kitaip. Pasak Vilniaus savivaldybės komunalinio ūkio departamento direktoriaus Virginijaus Paužos, penkioms už bendro naudojimo gatvių ir šaligatvių tvarką bei švarą atsakingoms įmonėms prieš porą dienų buvo duotas nurodymas pradėti daugiabučių namų kiemų valymą.

„Miestas yra padalintas į penkias teritorijas. Kiekvienai teritorijai yra atskiras rangovas, kuris tuos darbus atlieka. Galbūt dabar su rangovais dar yra šiokių tokių problemų, nes sutartys su konkurso laimėtojais buvo pasirašytos tik lapkričio 15 d., tačiau įmonėms jau išsiųsti raštai, kad kiemuose būtų valomos važiuojamosios dalys ir atkasinėjami kelkraščiai“, - sakė V.Pauža.

Pasak jo, gyventojai, kurių kiemai artimiausiu metu nebus išvalyti gali kreiptis į savivaldybę, o darbų neatlikusiai įmonei bus taikomos sankcijos.

„Jei darbai nebus atlikti, už juos nebus mokami pinigai. Tačiau noriu pabrėžti, kad pinigų nemokėjimas problemos neišsprendžia“, - sakė valdininkas.

Daugiabučių namų kiemus valantiems darbininkams didžiausią galvos skausmą kelia sustatyti gyventojų automobiliai. Jie trukdo pravažiuoti technikai, sudaro kliūtis sniego išvežimui.

V.Paužos teigimu, šiemet gyventojai bus iš anksto įspėjami apie planuojamus sniego valymus ir prašomi tuo metu automobilius palikti kur nors kitur, o ne kieme.

„Norime paprašyti, kad gyventojai į visą šį reikalą žiūrėtų tolerantiškai. Mes bendradarbiausime su seniūnijomis, daugiabučių namų administravimo bendrovėmis, kad gyventojams būtų pranešta, kada kieme bus valomas sniegas. Nes palikti automobiliai išties labai apsunkina darbą“, - sakė Komunalinio ūkio departamento direktorius.

Pasak jo, daugiabučių namų kiemų teritorijų priežiūrai per metus anksčiau buvo skiriama apie 36 mln. litų, tačiau po naujo konkurso, šio meto kainomis, kiemų priežiūrai skiriama suma sumažėjo dvigubai, todėl galima skirti pinigų ir kiemų valymui nuo sniego.

 


Šiame straipsnyje: sniegaskiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių