Sniegui aptirpus pėsčiųjų tyko šunų paliktos minos

Dar nedrąsus, bet vis vien jau gerokai aptirpdęs sniegą artėjantis pavasaris eilinį kartą atidengė tai, ką žiemą miesto daugiabučių namų kiemuose, parkuose, skveruose ar mokyklų stadionuose paliko šunys.

Kaunietė Kristina rašo: „Su keturkojų augintinių „minų“ krūvelėmis dabar tenka susidurti net ir šaligatviuose. Maža to,  jau įprasta vakarais šunis vedžioti net ir vaikų darželių teritorijose, į kurias netrukus pažirs mūsų mažyliai. Kas galėtų priversti šunų šeimininkus elgtis padoriai  - nevedžioti savo augintinių draudžiamose vietose, surinkti savo šunų fekalijas?“

Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatviu vaikštinėjęs su savo keturkoju augintiniu kaunietis Žilvinas K. teigė, kad moka didžiulius mokesčius už savo šunį, tačiau nežino, kuriam tikslui  panaudotos surinktos iš gyvūnų augintojų lėšos.

„Parodykite man šioje Nemuno krantinėje bent vieną šiukšliadėžę, skirtą šunų fekalijoms išmesti. Man nesunku jas surinkti, bet juk negalima jų išmesti į įprastą šiukšlių dėžę. Tai negi turiu neštis tą „auksą“ per visą miestą namo!?“ - piktinosi  kaunietis.

Iš tiesų Kaune šiuo metu registruota truputį daugiau nei 8,5 tūkst. šunų, tačiau, pavyzdžiui, miesto centre reikia su žiburiu ieškoti specialių dėžių šunų fekalijoms.

Tuo tarpu savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Bušininkaitė teigia, kad prieš kelerius metus mieste buvo pastatyta apie pusšimtis tokių dėžių. Deja, jų skaičius dabar gerokai sumenkęs dėl barbariško kai kurių kauniečių elgesio su jomis, o naujoms pastatyti sunkmečiu lėšų tikrai nėra. Tad belieka pasikliauti šunų savininkų sąžine, jų pagarba aplinkiniams ir taisyklių reikalavimams. Juolab kad kasmet griežtėja bausmės už Gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklių pažeidimus. 

Anot Kauno miesto savivaldybės Administracinės komisijos atsakingosios sekretorės Violetos Zeltinienės,  pernai komisija paskyrė baudas 107 kauniečiams, pažeidusiems Gyvūnų laikymo ir  priežiūros taisykles. V.Zeltinienė priminė, kad už taisyklių tvarkos reikalavimų pažeidimus šunų savininkams gali būti paskirta iki 200 Lt bauda.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių