Pereiti į pagrindinį turinį

Sofų pirmadieniai – ar jie atgaivins Laisvės alėją?

2010-08-12 12:18
Sofų pirmadieniai – ar jie atgaivins Laisvės alėją?
Sofų pirmadieniai – ar jie atgaivins Laisvės alėją? / Šarūno Apalainio nuotr.

Tamsus nuobodus medinis Laisvės alėjos suoliukas nebetraukia prisėsti, o prisėdus atrodo dar ir nepatogus? O gal norėtumėt pailsėti ant kur kas patogesnės sofos? Be to, dar galima užmegzti naujų pažinčių

Praėjusį pirmadienį kauniečiai turėjo puikią progą tai padaryti – grupelė jaunuolių išsitempė į gatvę sofą ir  kvietė prisijungti miestiečius. Vieni išdrįso, kiti – ne, tačiau vaikinai sulaukė didelio palaikymo ir tikėtina, kad „sofų vakarai“ Laisvės alėjoje taps tradicija.

Vienas iš „sofų vakarų“ iniciatorių Dovydas Kinderys tvirtino, kad tai tikrai nėra gudri reklaminė akcija, o sulauktas dėmesys buvo siurprizas jiems patiems: „Tai tokia ekspromtinė akcija, tiesiog prisėdome ant suoliuko ir jis pasirodė kietas, o visas Laisvės alėjos galas nuo A.Mickevičiaus gatvės iki Soboro buvo aptuštėjęs, tad mes nusprendėme išsinešti sofą ir tiesiog pakelti nuotaiką, bet sulaukėm ir labai smagios praeivių reakcijos“, - pasakojo Dovydas.

Paskatinti praeivių susidomėjimo, vaikinai nusifotografavo ir socialinio tinklo Facebook kanale “Kas vyksta Kaune?” patalpino kvietimą prisijungti.

„Žmonės ėmė komentuoti, sakyti „Aš irgi noriu! Aš irgi noriu!“ ir pradėjo jungtis prie mūsų: kas su pripučiamais čiužiais, kas su biuro kėdėmis, kas su pledais ir t.t.“, - pirmojo „sofų vakaro“ įspūdžius prisiminė Dovydas.

Jis pasakojo pastebėjęs, kad jau kurį laiką šioje Laisvės alėjos atkarpoje naktimis net neįjungiami gatvės žibintai, todėl nusprendė, kad „sofų vakarai” galėtų būti jos gaivinimo akcija. „Planuojam tai daryti nuolat, atsinešti stalo žaidimų, gal net išsinešti toršerą apšvietimui, o prieš kelias dienas viešai pranešti, kad mes jau renkamės: tempkit čia savo sofas!”, - dėstė savo planus vaikinas.

Kol vasara džiugina šiltais orais, žmonės nėra linkę užsidaryti namuose, tačiau ne paslaptis, kad mieste daug veiklos nėra. Socialiniame tinkle  sukurta „sofų vakarų“ entuziastus vienijanti grupė per kelias dienas sulaukė daugiau kaip 100 narių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų