Sostinėje renginiais bus paminėta Kultūros diena

Pirmadienį Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje bus iškelta Taikos vėliava, o vėliau Seimo rūmuose rengiama konferencija apie kultūros ir civilizacijos darną.

Konferencijoje bus kalbama apie žmoniškumo kultūrą, etiką, civilizacijos transformaciją per kultūrą ir pan.

Renginiuose dalyvaus ir pranešimus skaitys svečiai iš Austrijos, Šveicarijos, Turkijos, Vokietijos, Paragvajaus, Rusijos. Į renginį pakviesti minėtų šalių ir kaimyninių šalių ambasadoriai Lietuvoje, taip pat Prezidentūros, Vyriausybės, ministerijų, departamentų, savivaldybių, visuomeninių organizacijų vadovai ar jų atstovai.

Pasaulio kultūros dienos minėjime dalyvaus ir koncertuos Vilniaus kolegijos Menų fakulteto Muzikos teatro programos studentai, veiks fotografijų paroda „Pasaulio kultūros dienos ištakos ir dabartis“

1935 metų balandžio 15 dieną Vašingtone JAV prezidentas Franklinas Rooseveltas (Franklinas Ruzveltas) ir dvidešimties Lotynų Amerikos šalių atstovai pasirašė sutartį dėl meno ir mokslo įstaigų ir istorinių paminklų išsaugojimo. Vėliau ši diena paskelbta Pasaulio kultūros diena, siekiant paskatinti saugoti visos žmonijos kultūrines vertybes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių